Nieuws no image

Gepubliceerd op 15 februari 2005 | door Redactie

0

Jirnsumer jeugd werkt zelf aan trapveld

Al langere tijd moest de Jirnsumer jeugd het zonder trapplekje stellen. Op de sportvelden is er het risico dat de oefen- of speelvelden teveel een knoei krijgen. Het schoolplein van de rkbs Sint Radboud is vaak gebruikt om op te voetballen, terwijl dat zeker niet daarvoor bestemd is. Ook daar sneuvelde wel eens iets.

Daarom namen Arjen van Veen en Albert Buursma (beiden van de bovenbouw van de openbare basisschool It Tredde Sté) in het voorjaar van 2004 het besluit om in het dorp eens te polsen hoe de behoefte aan een trapveld was. De animo bleek groter dan verwacht en nadat zij samen handtekeningen inzamelden zijn ze bij het gemeentebestuur dezen gaan aanbieden. Vanuit de gemeentekant kwam ook een positieve reactie.

Plaatselijk Belang Jirnsum is daarom gaan uitzoeken of het veldje achter de Douwemastrjitte, grenzend aan het ‘Jirnsumer bos’ omgebouwd kon worden tot trapveld. Het heeft lange tijd geduurd eer bekend was hoe het zat met de eigendomsrechten. Té lang bleek achteraf en dat was zonde van de tijd.


Afgelopen zaterdag zou het moment zijn om te starten met het weghalen van de hekwerken. Ondanks de hozende regenbuien kwam de jeugd in grote getale opzetten, in regenkleding, op laarzen en met hamers. Werken was onmogelijk op dat moment.

Vanochtend konden de toekomstige gebruikers dan toch in touw komen. De bedoeling is om in het drogere voorjaar dan eindelijk een bal te kunnen trappen zonder daarbij ook maar een greintje overlast te bezorgen; op een eigen veld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen