Nieuws

Gepubliceerd op 1 augustus 2002 | door Redactie

0

Jirnsumer jeugd zoekt verkoeling in buitenwater


Al dagen lang is het druk in en op het water. Zo ook in Jirnsum. De jeugd heeft een aantal plaatsen waar men een frisse duik kan nemen, baantjes kan zwemmen of het ‘bommetjes maken’ kan beoefenen. Naast de steiger op de Wiide Steech is dat De Syl.

Een deel van de Jirnsumer jeugd is veel te vinden bij de Sylsbrêge. Vanaf het hekwerk maakt men een sprong in het koele water. Al dan niet bewust om ook passerende recreanten om een paar flinke spetters te trakteren. Maar ook dobberend op surfplanken of kleine rubberbootjes is een relaxte bezigheid op De Syl.


Even verderop maakt de jeugd uit Friens gebruik van hetzelfde Sylwater. Afwisselend praten op het bankje en lekker zwemmen zijn hun wel toevertrouwd. Voorbijgangers zien hoe de kinderen met beperkte middelen veel plezier maken. “Hier kunnen ze wel een klein strandje aanleggen”, is een reactie van een man die even zijn hond in het water laat.

Wie ook honden onderricht geeft in het zwemmen is de Jirnsumer Bert Landman. Met zijn wetterhoenen ‘Doerak’ en diens zoon ‘Jelte’ zwemt hij een paar baantjes. De honden leven hun enorm uit. “Met deze temperatuur vinden ze zwemmen lekkerder dan een eind om”, aldus de baas van ‘Doerak’ om er vervolgens aan toe te voegen: “Och, dan zwem ik zelf ook maar even mee”.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen