KV Irnsum no image

Gepubliceerd op 19 juni 2003 | door Redactie

0

Jirnsumer kaatsers op KNKB niveau

…. in o.a. de afdelingscompetities die regelmatig georganiseerd worden.

In de afgelopen weekenden is er regelmatig gekaatst door de Jirnsumer jeugd in de afdelingscompetitie. Hieronder vindt u een verslag van deze wedstrijden.

Het weekend van 24 mei was een erg goed weekend voor de Jirnsumer jeugd. De schooljongens Sander, Klaas en Peter hadden bij voorbaat gedacht te degraderen uit de B poule. Maar zoals altijd moet er eerst nog gekaatst worden en hoe… De B poule bstaat uit 8 parturen warvan 4 in halve competitie kaatsen. De winnaars van de poule strijden om plaats 1 en 2. De nummers 2 uit de poules strijden om de 3e plaats of niets.

Dit was een grandioze finale tussen Jirnsum en Grou die uiteindelijk door onze jongens gewonnen werd. Gevolg is dat ze op 14 juni in de A poule mogen uitkomen.

Op zondag 25 mei werd er voor de afdeling gekaatst maar jammer genoeg sneuvelden ze in de 3e omloop. Anders waren ze wellicht in de prijzen gevallen.

Wat bij de schooljongens wel lukte/goed ging, ging bij de Pupillen meisjes net niet goed. Deze dames, Anna, Anita en Ingrid, moesten nadat in de poule 2 wedstrijden waren gewonnen, nog om de 1e plaats strijden. Deze partij ging tegen Beetgum net met 5-5 (6-2) verloren. Daarbij moet aangetekend worden dat er een voorsprong voor Jirnsum was van 5-3. Dat was erg jammer want hierna kom je in de wedstrijd terecht die gaat om de 3e plaats of niets. Franeker 1 was te sterk voor de dames en daardoor gingen zij naar huis met … helemaal niets.

Dit scenario hadden de schoolmeisjes Ilona, Judith en Lucy namelijk ook. Ook voor hen was het de 3e plaats of niets. Het laatste werd de waarheid voor Jirnsum want tegen Easterlittens werd verloren met 5-2.

Overige uitslagen van diverse KNKB partijen:
Bij de opstappers was in Drachten ook nog plaats voor een Jirnsummse; Katinka Voulon. Zij behaalde dit weekend de 1e prijs.
Irma Karsten was in dit weekend ook nog actief op de Vrije Formatie partij waar zij samen met Gerieke de Groot en Fenna Zeinstra oppermachtig waren en met de krans naar huis gingen.

Zo als u kunt lezen, is de jeugd van Jirnsum behoorlijk aktief en succesvol. Kom ook eens kijken bij zo’n wedstrijd. De wedstrijdagenda vindt u op www.knkb.nl of vraag het eens aan de bestuursleden Paul IJsselmuiden of Peter Posthumus!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen