Festiviteiten Kommisje

Gepubliceerd op 14 augustus 2019 | door Redactie

0

Jirnsumer merke 2019

De jirnsumer merke is dit jaar van 15 t/m 18 augustus, maar dat heeft u vast en zeker al meegekregen. Het thema van dit jaar is de 90’s. De tijd van MSN, Flippo’s, cd’s, de nokia en de fascinerende lezersvragen in de break-out. Een mooie tijd, die we dit weekend weer willen herbeleven. Dit doen we natuurlijk tijdens het matinee op zaterdagochtend waar iedereen verkleed gaat in het thema. Ook dit jaar worden er weer prijzen uitgedeeld aan de best geklede man/vrouw.

Wij als merke kommisje willen dit jaar de buurtversiering extra stimuleren in het dorp. Dit hebben we de afgelopen dagen zelf gedaan door circa 5km aan oranje vlaggen op te hangen door heel Jirnsum, maar we zouden het enorm waarderen als jullie ons daarbij kunnen helpen. De merke vier je immers samen en dit stuk jirnsumer cultureel erfgoed moet natuurlijk behouden blijven. We zien en horen al leuke intiatieven vanuit het dorp. Na de merke ruimt de merke commisie de vlaggen natuurlijk weer op, ook wij denken aan het milieu!

De jirnsumer merke start op donderdag op twee locaties. In de 2 gemeenten is er een schuimparty met een groot schuimkanon voor de kinderen en jeugd t/m 18 jaar. In café de Fantast begint de merke met Teake van de Meer in de bovenzaal en het spijkerslaan in de tent. Voor het spijkerslaan kunt u zich nog steeds opgeven in duo’s. De donderdagavond wordt afgesloten met muziek van El Jackson in café de Fantast. De kermis is donderdagavond ook gewoon geopend vanaf 19:00.

Op vrijdagochtend gaan we weer verder met de spellen voor de kinderen en de jeugd in Jirnsum. De basischoolkinderen tot 12 doen mee aan de vossenjacht en de jeugd t/m 18 jaar doet een snapchat tocht door het dorp. U zult misschien wel denken…snapchat? Wat is dat nou weer? Nou, snapchat is een app voor je smartphone, waarmee je snel foto’s en video’s kunt delen. Met behulp van deze app sturen ze foto’s en video’s van de opdrachten door aan één van leden van de merke commissie. Erg gaaf hé. Daarnaast ontvangen de kinderen ook weer een lijst met kortingsbonnen voor de verschillende attracties op de merke. Zo hou je nog meer doekoe over, dikke winst toch?

Na een “rustige”middag op de kermis gaan we vrijdagavond verder met de muziekbingo in de 2 gemeenten. De muziekbingo wordt gepresenteerd door Theun Plantinga. Theun heeft o.a. de bingo’s in de Walrus in Sneek gepresenteerd en dit was een groot spektakel. Tijdens de muziekbingo zijn er verassende, spannende en gekke prijzen te winnen. De muziekbingo gaat als volgt in z’n werk: U ontvangt een bingo kaart met daarop in totaal 24 muzieknummers. Als u een muzieknummer hoort dat op uw kaart staat, dan kruist u deze aan. Het klinkt simpel en dat is het ook nog eens. Tijdens deze avond is het mogelijk om flessen wijn, breezers en smirnoff ice aan de tafel te bestellen. In combinatie met de muziek van Dj Sipke uit de jaren 90 van bijvoorbeeld de Vengaboys, Backstreet boys en de Party Animals wordt dit een gezellige avond.

Na een “korte” nachtrust wordt u zaterdagochtend weer vroeg wakker gemaakt door de merke commissie. Hoe we dit gaan doen blijft nog een verrassing, maar u kunt met ons meekomen richting de tent bij café de Fantast. We zijn nu al benieuwd naar jullie 90’s kostuums. De muziek tijdens het matinee wordt verzorgt door de Sukses en wederom Dj Sipke. Na het matinee is het weer tijd voor de volksspelen. Dit jaar gaan we weer ei gooien, net zoals twee jaar geleden. Daarna gaan we de accu weer opladen voor de zaterdagavond in de 2 gemeenten. In het café van de 2 gemeenten is er zaterdagavond muziek van Grytz en Grize. Vorig jaar was dit ook een ontzettend leuke avond.

Op zondagochtend gaan we weer ouderwets kaatsen op het sportveld. Als het kaatsen gebeurt is, dan sluiten we de merke alweer af bij café de Fantast. Tijdens het kleintje matinee op zondagmiddag en avond is er muziek van Van Geeft ‘m XL. Deze band speelde twee jaar geleden ook tijdens de Jirnsummer merke, toen maakten ze er ook een groot feest van. De muzikale afsluiting wordt verzorgt door Dj Duo Jut ’n Jul. Kroegbaas Jan Bleeker noemt dit duo ook wel Dj Duo nog wat en half wat. Dit duo zorgt ervoor dat de merke weer feestelijk wordt afgesloten, ze hebben de muzieknummers al klaarstaan, maar suggesties vanuit het dorp zijn altijd welkom!

Tot slot wensen we jullie vanuit de merke commisie, de 2 Gemeenten, café de Fantast en alle kermisexploitanten een hele fijne en gezellige merke toe. Mochten er vragen/opmerkingen zijn, kom dan gerust naar ons toe.

Wat een verhaal…..we gaan nu eerst weer verder met de voorbereidingen!
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen