Nieuws no image

Gepubliceerd op 4 september 2003 | door Redactie

0

Jirnsumer moet dorp verlaten

Een groot aantal Jirnsumers, en dan met name een paar omwonenden zaten behoorlijk in hun maag het probleem. De man heeft in de afgelopen jaren diverse dorpsbewoners bedreigd. Ook heeft de man meerdere malen de banden van diverse personenauto’s lek gestoken.

De omwonenden voelden zich niet meer veilig in de buurt en schakelden Plaatselijk Belang in. Ook heeft een inwoner op eigen initiatief een handtekeningactie georganiseerd. De lijst woerd door een paar honderd Jirnsumers van een handtekening voorzien. Plaatselijk Belang heeft al een paar keer overleg gevoerd met Woonwille, de gemeente, politie en omwonenden. Het laatste overleg dateerde van 17 juli jl. Hierbij was ook de GGZ aanwezig.

Betrokken partijen zagen de ernst van de situatie in en nu is besloten dat er naar vervangende woonruimte zal worden gezocht. Woonwille heeft toegezegd dat men dit op korte termijn in Akkrum of Grou wil realiseren. Over een exacte termijn kan Woonwille niets zeggen, immers is het afhankelijk van het woningaanbod dat vrij komt.

De Jirnsumer man bevindt zich thans in een GGZ-instelling. Zolang Woonwille geen andere woning vindt voor de Jirnsumer, zal er geen verlof plaatsvinden. Op verzoek van beleidsmedewerker Openbare Orde en Veiligheid zijn een aantal bewoners – met name op de Heareburch – inmiddels door Plaatselijk Belang op de hoogte gesteld.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen