Nieuws no image

Gepubliceerd op 23 september 2002 | door Redactie

0

Jirnsumer professionaliseert hobby

Siebren van Balen meldt ons dat de paardenbak 30 bij 40 meter meet. Nadat de grond was afgegraven werd de leegte zorgvuldig gevuld met verschillende materialen. Niet alleen ligt er een zandbed van ca. 40 cm, daaronder zit een drainage, een vochtdoorlatend kleed en een laag grind. De paardenbak wordt omringd door een waardige afrastering van palen met lint. “Er is goed over nagedacht. En het is mooi geworden hè”, zegt Siebren.

Eigenaar en zoon Bote van Balen heeft de paardenbak laten aanleggen. Hij is eigenaar van twee Friese merries en wil deze zelf gaan trainen. Daarbij zal hij af en toe worden geassisteerd door broer Jan. Maar de bak is niet alleen aangelegd voor het trainen van de paarden. In de periode tussen oktober en april wil het land wel eens erg vochtig zijn. Als de paarden dan willen hollen wordt het land binnen de kortste keren omgeploegd. Nu kunnen ze vrij bewegen zonder schade aan te richten. En beweging is zeer belangrijk voor de paarden.

Naast de paardenbak beschikt Bote over twee paardenboxen. Deze staan direct naast de bak. Alles mooi bij elkaar dus. Ook is er ruimte voor de opslag van voer. En tot slot is er een schelpenpad aangelegd. Deze loopt vanaf de weg, langs de bak, naar de box. Nieuwsgierigen kunnen dus ook ‘een voorstelling’ van dichtbij aanschouwen.

Blijft het hierbij vragen we ons af. “Neen”, zegt Siebren. Bote heeft ook plannen om te fokken met de Friese paarden. “Maar daar komt meer bij kijken”, vervolgt vader Siebren. De tijd zal leren of deze hobby nog wel hobby kan blijven.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen