Nieuws no image

Gepubliceerd op 13 oktober 2009 | door Redactie

0

Jirnsumers fietsen de Alpe d’ Huez op voor een goed doel

Dit idee ontstond tijdens het evenement van Stichting ALS Friesland, dat elk jaar in Jirnsum plaatsvindt. Bij dit evenement worden fietstochten georganiseerd van 25 en 50 kilometer. Dit is voor de professionele racefietsers natuurlijk een peulenschil. Om de uitdaging er in te houden bedacht men dit Franse avontuur.

Alpe d’Huez is een wintersportoord in de Franse Alpen. Het is bekend geworden als aankomst in de Ronde van Frankrijk. De snelste beklimming staat op naam van Marco Pantani, hij reed in 1997 in 37,35 minuten van de voet naar de top van de berg.
De Jirnsumer mannen zullen samen met een aantal fietsers uit Sneek deze uitdaging aangaan. Op 27 mei vertrekken ze naar de Franse Alpen om op zaterdag 29 mei de beklimming te starten vanuit het dorp Le Bourg d’Oisans. Door zowel individuele als gezamenlijke sponsoring zullen zij een bedrag bij elkaar fietsen voor Stichting ALS Friesland.

Stichting ALS Friesland is een onderdeel van Stichting ALS Nederland en maakt zich in het noorden van het land sterk om zoveel mogelijk bekendheid voor deze vreselijke zenuw- en spierziekte te genereren.
Wil je sponsoren, meefietsen of mee als toeschouwer kijk dan op www.alsfriesland.nl of mail naar info@alsfriesland.nl .

Op woensdag 28 oktober om 20.30 uur is er in de Fantast voor de belangstellenden een informatieavond.

duez
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen