Nieuws oranje2012

Gepubliceerd op 8 juni 2012 | door Redactie

0

Jirnsumers naar Charkov

Ondanks de lange afstand (2500 km) zijn er toch een stuk of 10 dorpsgenoten die afreizen naar Charkov. Zij gaan daar de wedstrijd van Oranje tegen Denemarken en/of de wedstrijd tegen Duitsland bijwonen…

Het immens grote vrijheidsplein in Charkov zal deze dagen weer oranje kleuren. “Weer” omdat in november 2004 hier vele honderdduizenden in oranje kleuren uitgedoste demonstranten protesteerden tegen de vervalste presidentsverkiezingen die door de pro-Russische Viktor Janoekovitsj werden gewonnen. Deze “Oranjerevolutie” ontleend haar naam aan de kleur die de boventoon voerde in de campagne van Joesjtsjenko én de demonstranten.
In de Oranjerevolutie speelde Joelija Tymosjenko een prominente rol. Deze oud premier van Oekraïne zit momenteel een straf van 7 jaar uit voor vermeend misbruik van overheidsgelden. Vanwege de slechte behandeling van Timosjenko boycotten onze kroonprins en premier Rutte de wedstrijden van Oranje.

In het warme Oekraïne zullen de Jirnsumers vertoeven op verschillende plaatsen. Een deel bivakkeert in (speciaal voor het EK omgebouwde) studentenkamers, het andere deel in een hotel en op de Oranjecamping. We hopen de komende dagen van deze jongens wat fotomateriaal te ontvangen. Een selectie hieruit zullen we dan plaatsen op jirnsum.com.
 
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen