Nieuws no image

Gepubliceerd op 18 september 2005 | door Redactie

0

Jirnsumers tonen zich beschaamd voor rechter

"Er zit een aap in de trein", schreeuwde een 52 jarige inwoner van Grou, tevens eigenaar van een botenbedrijf. Hij maakte het slachtoffer, dat hem daartoe geen enkele aanleiding had gegeven, uit voor fietsendief en drugsdealer. Daar werd door de drie Jirnsumers met instemming op gereageerd.

De vrijgezelle vrienden uit Jirnsum, een timmerman (25), een technisch tekenaar (29) en een militair (30), hadden eveneens een bezoek gebracht aan de paardenkoersen en waren daarna tot in de vroege uurtjes doorgezakt in een kroeg.

Ze moesten smakelijk lachen om de racistische taal van de Grouster, en gooiden nog wat olie op het vuur. De Jirnsumer vrienden hadden ook de nodige scheldwoorden en racistische kreten in hun vocabulaire, zoals "kut-zwarte", "klootzak" en "stinkende apekop".

De 29-jarige Jirnsumer verkocht de jongeman enkele vuistslagen. Achteraf beweert hij geen racistische motieven had. "We waren gewoon dronken. Het had net zo goed een blanke man kunnen zijn." Harhandig werkten de Jirnsumers het slachtoffer de coupé uit. De 25-jarige Jirnsumer gaf hem een trap na. "Het is allemaal wat uit de hand gelopen", verklaarde hij zijn gedrag.

Rechter Jelmer Berswerda noemde het zonder meer "schandalig" dat de mannen zich met zijn vieren op één persoon hebben uitgeleefd. De daders hebben inmiddels € 350 schadevergoeding en €750 smartengeld aan het slachtoffer uitgekeerd. De mannen werden tevens veroordeeld tot taakstraffen, oplopend van veertig tot zestig uur.

Bron: LC 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen