Nieuws no image

Gepubliceerd op 29 juni 2002 | door Redactie

0

Jirnsumers winnen prijsvraag beste ‘jongerenidee’

De gemeente Boarnsterhim had de prijsvraag uitgeschreven. Doel is uiteraard om jeugdige inwoners mee te laten denken en praten over politieke vraagstukken. Dit toneel wordt tot dusver alleen betreden door vaak oudere raads- en commissieleden. Om vergrijzing van deze ‘grijze’ wereld te voorkomen is het dus van groot belang om jeugdigen te laten toetreden.

Jirnsumers Tarek Larif en Sjouke Pieter Visser wisten wel raad met dit idee. Omdat ze beide veelvuldig gebruik maken van de moderne discussieforum’s op internetsites – bijv. op deze site en die van de grouster.nl – behoefden ze alleen nog maar de site van de gemeente te bezoeken om te zien of hier ook een mogelijkheid tot digitaal discussiëren was. Deze ontbrak dus.

De webmasters van de gemeente moeten volgens de prijswinnaars snel aan de slag om een forum voor jongeren te openen. De jeugd uit de gemeente kan hier dan, zonder een drempel te moeten overbruggen, reageren op stellingen of meningen die door de gemeentelijke politiek aangereikt worden. Natuurlijk kunnen ze ook zelf met ideeën of suggesties komen. Met andere woorden, een open discussie realiseren.

Tijdens de komende raadsvergadering in augustus zijn Tarek en Sjouke uitgenodigd om het plan te presenteren. Het script is klaar en nu moet er hard gewerkt worden aan de productie van een presentatie. Overigens hangt de toekenning van de prijs niet meer van dat laatste af. De twee Jirnsumers zijn verzekerd van de hoofdprijs; een digitale camera. En daar weet de webmaster van de V.V. Irnsum (SPV) wel raad mee.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen