VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 17 december 2003 | door Redactie

0

Johnny Nota nieuwe trainer Irnsum 1

Dat er veel trainers dit seizoen te kennen hadden gegeven aan hun huidige club dat ze aan het eind van het seizoen zouden stoppen, maakte de klus alleen maar moeilijker.

Irnsum beschikt over een zeer jonge moeilijke ploeg. Met deze jonge ploeg wil men naar de 3e klass KNVB. Deze aspiraties combinerend met een trainer die houdt van een “hardere” aanpak, leidde tot Johnny Nota, de huidige trainer van Zeerobben uit Harlingen wat 2e klasse Zaterdag voetbalt.

Johnny Nota is een trainer die aan de verwachtingspatronen van Irnsum voldeed. Een trainer die al meerdere malen een team naar een kampioenschap heeft geleid. Toch zijn er nog enkele aspecten die besproken moeten worden. Zo stelt het nieuwe beleidsplan van V.V. Irnsum dat de hoofdtrainer alleen nog maar de 1e selectie zal trainen. Er zal dus zoals het nu staat nog uitgekeken moeten worden naar een trainer voor de 2e selectie.

Ook is er nieuws te melden over de huidige trainer Koos van Dijk. Op 16 december meldde de huidige leider Abe Buwalda dat Koos volgend jaar zijn trainerscapaciteiten zal vertonen bij streekgenoot Oldeboorn. Abe Buwalda meldde tevens dat hij volgend seizoen zal stoppen met zijn leidersfunctie. Hij vindt het voetbal zelf nog te leuk, wat iedereen bij de 1e selectie begreep.

Hieronder staan nog enkele gegeven over Johnny Nota.

Johnny Nota

In het seizoen 92 t/m 94 was Dhr.Nota trainer van CAB uit Bolsward. Het team opereerde in de 3e klasse KNVB, waarin men respectievelijk 8e en 9e eindigde.

In het seizoen 94 t/m 98 was hij trainer van Harlingen. Hij behaalde met het team twee kampioenschappen wat resuteerde in een promotie van de 4e klasse naar de 2e klasse. De 2e klasse was echter wat te hoog gegrepen.

In het seizoen 98/99 was hij trainer bij DTD uit Britswerd en de rest. DTD speelde dat seizoen 5e klasse en eindigde als 7e.

Tegenwoordig is hij alweer aardig wat jaren trainer bij Zeerobben vanaf 1999. Zeerobben werd kampioen in de 3e klasse en speelt nu alweer een aantal seizoenen 2e klasse, wat ze overigens niet slecht afgaat.

Redactie VVI Sjoppie en Douwe
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen