Nieuws no image

Gepubliceerd op 31 december 2002 | door Redactie

0

Jongeren knallen het oude jaar uit

De gemeente had al weken vantevoren aangekondigd dat er vanaf dit jaar een vergunning moest worden aangevraagd. De jongeren die het carbid af wilden schieten deden dit ook uit voorzorg en zo startte men vanochtend klokslag 10 uur (eerder mocht niet).

Hoewel de vergunning sprak van het stukje land in de hoek Butlanswei/Terprane, gelegen zuidelijk van de oprit vanaf Terprane naar erf familie De Wolff, werd er op het stukje land tussen de bebouwing aan de Kerkebuurt en de boerderij van De Wolff geschoten. “Zo raken we de schapen niet en bovendien is het hier wat behaaglijker”, aldus één van de deelnemers.

Er stonden 5 oude melkbussen opgesteld. Daarachter de jongeren, die de ijzige wind en het lawaai trotseerden door geregeld wat goudgeel gerstenat tot zich te nemen. Rond het middaguur had men gezamenlijk een flinke pan erwtensoep meester gemaakt. Deze was bereid door één van de jongeren.

Het knallen ging nog een groot deel van de middag door en daarna was het tijd om de warmte op te zoeken. Deze locatie was ongewijzigd gebleven!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen