Nieuws no image

Gepubliceerd op 14 maart 2003 | door Redactie

0

Jopla niet bij een ieder gewenst

Begin deze maand werd door de gemeente duidelijk gemaakt dat het realiseren van een ontmoetingsplaats tussen De Terp en de Douwemastrjitte in strijd was met het bestemmingsplan. De initiatiefnemers van dit plan hebben vanaf het moment van deze mededeling geen actie meer ondernomen. Overigens is de gemeente bij nader inzien toch wel bereid om medewerking te verlenen.

Ook kwamen er diverse verhalen in de media. Hoewel het in de media overkwam dat alle inwoners van Jirnsum kwaad waren op de gemeente, is ondertussen gebleken dat dit niet het geval is. Een aantal omwonenden ziet de jeugd in de leeftijdscategorie 12 tot 20 jaar liever gisteren dan vandaag verdwijnen.

Voornoemde werd gisteravond nogmaals bevestigd. Het maken van veel lawaai (ook motorisch) en het aanrichten van vernielingen waren de twee meest geventileerde klachten. Veel overlast dus. Niet alleen overdag maar vooral ook ’s avonds en soms zelfs ’s nachts. Er werd dan ook een dringend beroep gedaan hier iets aan te doen.

In ieder geval werd de suggestie geopperd om een aantal ‘gevaarlijke’ speeltoestellen per direct te verwijderen. Ook toestellen die bij gebruik veel overlast (lees: lawaai) veroorzaken moeten verdwijnen. Beide worden namelijk regelmatig ‘misbruikt’ door de jongeren. Verder drong men aan om te komen tot een sobere inrichting. Op die manier is de kans om de overlast binnen de perken te houden het grootst.

Plaatselijk Belang ziet overigens niets in het oprichten van een Jopla buiten de bebouwde kom. Enerzijds is dit gebaseerd op negatieve ervaringen uit het verleden en anderzijds leert dezelfde ervaring dat de jeugd toch altijd weer zijn heil zoekt in de grote speeltuin. Plaatselijk Belang wil dan ook alles op alles zetten om, in samenwerking met de initiatiefnemers en de omwonenden, tot de minst slechte oplossing te komen. Het zal daartoe in ieder geval contact houden met de omwonenden, maar ook wil men zo snel mogelijk met de jeugd om de tafel.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen