Nieuws no image

Gepubliceerd op 7 juli 2006 | door Redactie

0

Jouster expositie

Op dít moment echter wel! Vanaf vandaag vindt in het Museum Joure een expositie plaats van Grietje de Vries, onder de noemer ‘Organische kleding en Groendecoraties’.
Natuurlijk een hele eer om gevraagd te worden te exposeren. Een en ander is een vervolg op een eerdere expositie – was het in de Doopsgezinde kerk, met de quilts van Jet Meijer? Of bij de Pompoendagen in Jellum in 2005? – is het werk van Grietje opgevallen bij een breder publiek.

In Joure staan jasjes, topjes en hoeden bijv., op ware grootte, gemaakt van organisch materiaal. Daarbij kun je denken aan bad, schelpen, zaaddozen, soms in combinatie met niet voor de hand liggende materialen zoals zaagsel, of houtkrullen.

Ongeveer 10 jaar geleden is Grietje de opleiding voor bloemschikken gaan doen. Ruim twee jaar geleden opende ze ‘Oleanders / Net Sljochtweihinne’. Niet het standaard (net sljochtweihinne) materiaal maar liefst even het specialere effect geven aan het werk, dat is wat ze zichzelf als doel stelde. Dit lukt prima. De term BTW gebruikt ze tegenwoordig ook: streven naar Bijzonder Toegevoegde Waarde!
In de toekomst wil Grietje meer bezig gaan met het persoonlijke grafwerk maken, en met uitbreiding van het assortiment huis- en tuindecoratie.

Wie meer wil weten en zien: de tentoonstelling in het Museum Joure loopt van 7 juli tot en met 4 september, op zaterdag, zondag en maandag van 14.00 – 17.00 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 – 17.00 uur.
Oleanders/Net Sljochtweihinne is open op in ieder geval iedere vrijdag, meestal ook op donderdagmiddag en zaterdagen, en sowieso als de vlag uithangt!

../images/nieuws/grietje1.jpg
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen