KV Irnsum no image

Gepubliceerd op 14 juni 2010 | door Redactie

0

Jubileum ‘Elzinga BV’ Senioren partij 13 juni 2010

…. staat in het teken van het senioren kaatsen met aansluitend een matinee voor heel Jirnsum en omstreken.


Het ontvangst met koffie/thee en gebak om 10.30 uur doet het gevoel van de Merke al wat aanwakkeren. Met een prachtige lijst kaatsers waarbij er voor het eerst in jaren in 6 klassen wordt gekaatst (Heren A t/m C en Dames A t/m C), gaat rond 11.00 uur de kaatspartij van start.

Onder leiding van de scheidsrechters Gjalt Heida, Sint de Vries, Douwe Beimers, Jappie Hallema en Lolke Wijtsma mogen de kaatsers hun kunsten vertonen. Na de eerste omloop is er voor alle deelnemers een lunch georganiseerd welke door Jan & Wiep van Café ‘De Fantast’ is verzorgd.

Aansluitend aan de lunch staan er nog 2 omlopen op de planning waarin gezellig en ontspannen gekaatst wordt. Bij de meeste klassen moet de laatste omloop duidelijkheid geven over de prijswinnaars. De prijzen voor deze dag zijn handgemaakte telegrafen en natuurlijk voor de winnaars de kransen.

Een prachtige kaatsdag die in de laatste partij voor Hendrik Smit een heel vervelend einde krijgt. Na een actie om de kaatsbal komt hij verkeerd terecht en is dusdanig geblesseerd dat hij met een ambulance van het veld af moet. In het ziekenhuis blijkt dat de enkelbanden gescheurd zijn. KV Irnsum en haar leden wensen hem dan ook heel veel beterschap en een voorspoedig herstel.

Rond 16.30 uur, wanneer Dûbeldyk al in de kantine is begonnen met het afsluitende optreden voor dit weekend, worden door de voorzitter de prijzen uitgereikt. Dit nadat onze fotograaf van dit weekend, Jappie Sikkema, wordt bedankt voor zijn diensten, de scheidsrechters worden bedankt voor het in toom houden van de kaatsers, de dames en heer van de EHBO, Elzinga BV en overige sponsors voor het mede mogelijk maken van deze dag, het barpersoneel, de kransenmakers en natuurlijk alle deelnemers.

Daarnaast wordt ook de jubileum commissie (Dorien van Steen, Jeltsje Spel, Marit de Vries en Sije Bennie Dijkstra) bedankt voor het organiseren van dit weekend tezamen met het bestuur van KV Irnsum.

De prijswinnaars van deze dag waren:
Dames A:
1) Marit de Vries
Anita Dijkstra
Anita Kant

2) Anna IJsselmuiden
Jeltsje Spel
Dorien van Steen

Dames B:
1) Erna de Vries
Joyce Stoker
Ykelien v/d Vegt

2) Ingrid Spel
Alida Miedema
Siska Keulen

3) Lisanne Damsma
Nadine Veenstra

Dames C:
1) Magda Riemersma
Tineke Smit
Tsjitske Hofstra

2) Hennie Boorsma
Gerry Haringsma
Annet Douma

Heren A:
1) Douwe Elzinga
Sjirk de Groot
Peter Kant

2) Peter Posthumus
Goos Keulen
Klaas de Jong

Heren B:
1) Marcel Terra
René v/d Meer
Remco den Dulk

2) Anne Andrea
Roel Elzinga
Sake Sjonger

Heren C:
Bennie Hettinga
Theo Damsma
Tjeerd de Jong

2) Tjeerd Buursma
Hendrik Smit
Jacky Douma
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen