Nieuws no image

Gepubliceerd op 30 juni 2004 | door Redactie

0

Juf Riekje gestopt met les geven

Juf Riekje haar loopbaan op It Tredde Sté begon in 1976. Toen gaf ze alleen nog les op de woensdagochtend. Het waren de vakken verkeer en muziek/zingen die ze verzorgde. Het waren voornamelijk de kinderen uit de laatste twee klassen die toen les van haar kregen.

Nu, 28 jaar later, neemt ze als fulltime lerares afscheid van het vak. Dit laatste jaar was ze verbonden aan de kinderen uit groep 3 en 4. Daarnaast was ze Interne Begeleider (IB’er), een functie die vanaf volgend schooljaar wordt overgedragen aan Anna Veenje.

Waren het gistermiddag de schoolkinderen die er een gezellige boel van maakten – er werd veel gezongen – , tijdens de receptie waren er veel (oud)collega’s, familieleden (ook echtgenoot Karst en de drie kinderen waren aanwezig) en enkele oud-leerlingen die juf Riekje de hand nog een keer wilden schudden.

Optredens waren er nog van haar collega’s van It Tredde Ste en vrijwel alle IB’ers van het openbare basisonderwijs uit Boarnsterhim. Dit alles muzikaal ondersteund op gitaar en accordeon. Het ‘publiek’ zong en klapte enthousiast mee.

Juf Riekje zal nu samen met echtgenoot Karst, die vier jaar geleden een punt zette achter zijn baan als (ook) leraar, gaan genieten van alles wat ze leuk vinden. Dat betekent veel zeilen, lekker tuinieren en knutselen.


Riekje zij aan zij met man Karst


Directeur Tineke Boschma van ITS aan het woord


Collega’s van ITS brengen hun lied ten gehore


Op de melodie van ‘It Woanskip’ laten de IB’ers iets toepasselijks van zich horen
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen