Nieuws no image

Gepubliceerd op 23 september 2006 | door Redactie

0

Kamerplekje voor Jirnsumse

Jacobi is nu directeur van de GGD Fryslân. Ze is gisterochtend in Den Bosch door de PvdA als nummer 24 van de kandidatenlijst gepresenteerd. Ze zal zittend Kamerlid Jacques Tichelaar (53) uit Oranjewoud in de fractie vergezellen, die dertiende op de kieslijst staat. 

Verrassend is dat Lutz Jacobi vóór bekendere politici als bijvoorbeeld de Leeuwarder wethouder op de lijst komt.
Jacobi is ‘zeer tevreden’ met haar plaats op de lijst. De Jirnsumse heeft geen directe politieke ervaring. "Ik heb wel altijd in een politieke omgeving gewerkt en me met landelijke dossiers beziggehouden. Het wordt nog afwachten wat ik in de fractie ga doen, maar ik ben vanuit mijnwerk op vele terreinen thuis. Van de veiligheidsregio tot hygiënetoezicht bij de kinderopvang, jeugdgezondheidszorg en medische opvang van asielzoekers."

Jacobi heeft 23 jaar bij de GGD gewerkt, de laatste tien jaar in directiefuncties. Ze heeft veel interesse in sport, een portefeuille waarvoor in de kamer nauwelijks aandacht is.
De afgelopen jaren kriebelde het al vaker bij de aankomende politica om zich als volksvertegenwoordiger te roeren. Maar ze vond dat ze vanwege haar werk niet eerder kon overstappen. "Nu is het wel het goede moment. We staan aan de vooravond van de fusie met de brandweer tot één hulpverleningsdienst waarvan ik directeur zou worden. Ik laat nu een prachtige GGD achter."
Gezien haar 24e plaats op de lijst heeft ze een goede indruk achtergelaten op de kandidatencommissie onder leiding van oud-Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven. "Ik ga nu proberen dat waar te maken!"

[bron: Leeuwarder Courant, 21/9/2006]
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen