VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 6 maart 2003 | door Redactie

0

Kampioensaspiraties? Echt wel!

Om klokslag 14.00 uur floot de scheidsrechter (niet van Hulten) voor de aftrap tussen Udiros-Irnsum. Het grote meegereisde publiek was nog niet voor de volle 100% present, maar dat weerhield de scheidsrechter er niet van om toch op z’n fluitje te blazen voor het startsignaal, Udiros hoorde dit echter niet. Met een volgens mij nog niet eerder gespeelde opstelling begon Irnsum stormachtig. Sjoppie stond a la Bombarda diep in de spits met Rogier rechts en Theo links daarachter. Gelijk werd de goal van de tegenstander opgezocht en dit resulteerde in de 6e minuut in een vrije trap voor Irnsum. Anne en Bertus ramde zijn linker pantoffel tegen de bal en een oerdovend lawaai van de bal op de lat was het gevolg. In de rebound was Rogier er als de kippen bij om gelijk maar afstand te nemen van de tegenstander; 1-0. De blauwtjes waren hierdoor blijkbaar niet verrast, want in de 11e minuut was het Cor die een vrije trap nam. De keeper van Udiros dartelde als een verward hert in het licht van de koplampen en een mooie goal ineens over het muurtje was het gevolg. Tien, tien, tien werd er al gescandeerd door het Irnsum publiek. De trein denderde vrolijk voort en 2 minuten later was, weer via een vrije trap van Cor, Theo die via een kopbal de tot op dat moment zeer verdiende 3-0 liet aantekenen.

De spelers van Udiros kwamen eindelijk bij hun positieven en van hun kant was een schot op de lat het gevolg. Prins Carnaval Bernard, toch lichtelijk geblesseerd, werd vervangen door Doeke. Deze jongen ging het komende uur het veld uittesten met zijn welbekende ‘ploegslidings”. Een eenrichtingsbord stond blijkbaar opgesteld richting Udiros doel, want die arme keeper kon na 26 minuten! voor de 4e keer de bal uit het net vissen. Maker van dit doelpunt alweer Theo. Het leek wel alsof de heren uit Irnsum op trainingskamp waren geweest, zo scherp werd er gespeeld.

Irnsum had er veel plezier in en Koos coach was tot nu toe danig in zijn nopjes. Cor kreeg een gele kaart voor de elleboogstoot en dit levert hem een schorsing op. De tegenstander die, volgens ons niet op de 2e plaats behoort te staan kwam iets beter in de wedstrijd. Dit mede door op slag van rust de 1-4 binnen te knallen. Dit was een kleine domper, maar de voorsprong was er nog steeds.

Het bakje thee in de rust was zeer maar dan ook zeer verdiend. Jong en wild kwamen ze de kleedkamer weer uit om voor een afslachting te zorgen. Maar het liep anders. In de 54e minuur was het Udiros die voor de 4-2 zorgde. Vanaf dit moment knalden beide teams er weer vol tegen aan. Met als verdienste voor het keihard werkende Irnsum de beslissende 5-2. Dit kwam tot stand na een subliem stiffie van Sjoppie uit een moeilijke hoek op de lat, waarna Theo wel wist wat hij met die bal moest doen; scoren! Theo kwam helemaal los en probeerde uit elke hoek, stand en positie te scoren. Dat de wedstrijd de laatste 20 minuten harder werd kwam door het feit dat Irnsum niks meer wilde weggeven en dat Udiros toch nog probeerde de aansluiting te zoeken. Spanning nog alom en Dick en Martin werden ingebracht met de wel bekende taak om te consolideren, met andere woorden, gewoon lekker 5-2 houden. Deze stand werd na 90 minuten gespeeld te hebben behouden en daarmee was het auf wiedersehen voor Udiros. Iedereen aan Irnsum kant kreeg een dikke voldoende, maar man van de wedstrijd was toch Theo Terra.

Volgende week staat een uitwedstrijd tegen het altijd lastige Oldeboorn gepland. Kom dus weer met z’n allen en moedig de strijders van Irnsum dan opnieuw aan voor weer 3 punten. Als deze gewonnen wordt, komt het kampioenschap waren de mannen op azen echt wel in zicht!

Verslaggevers JJ Okocha en King Rahman i.s.m. (gelegenheids) verslaggever Smikkie davids
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen