KV Irnsum no image

Gepubliceerd op 25 mei 2002 | door Redactie

0

Kanon in Jirnsum

De eerste ervaringen met het kanon, ook wel trainingsballenwerper genoemd, zijn positief. Er kan nu extra aandacht worden besteedt aan de aanleer en verbetering van de uitslag. U begrijpt het al, het gaat hier over het onlangs door de kaatsvereniging aangeschafte kaatskanon.

Het idee om een dergelijk apparaat aan te schaffen is afkomstig van de kersverse voorzitter Peter Posthumus. Hij wist zijn medebestuursleden te overtuigen van de toegevoegde waarde van de trainingsmachine, en zo had de kaatsvereniging een prima bestemming voor het resterende potje van het KVI2000 jubileumfeest. Een investering om trots op te zijn, want slechts 10 procent van de kaatsverenigingen mag zich de gelukkige bezitter van zo’n kanon noemen.


Enkele features van het apparaat zijn: regelbare frequentie, draaiende voorraadbak en een bewegingssensor (bij te dichte benadering wordt het apparaat automatisch uitgeschakeld). Het kanon is verder behoorlijk naukeurig. Bij geen of constante wind is de plek waar de kaatsbal de grond raakt op de vierkante meter nauwkeurig te bepalen. Aangezien de vuurkracht groot is, worden er eisen gesteld aan de persoon die het kanon bedient. Zo mogen alleen oefenmeesters en gediplomeerde personen vanaf 18 jaar plaatsnemen achter het bedieningspaneel.

Het kanon kan overigens niet voor de verdediging van de Jirnsum vesting worden gebruikt. Het bereik is ‘slechts’ 60 meter en verder staat in de handleiding vermeld dat het apparaat niet geschikt is voor het afvuren van stenen, staaldelen of andere scherpe producten.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen