Nieuws no image

Gepubliceerd op 20 september 2003 | door Redactie

0

Kattehûs doet beroep op Jirnsumers

“Hier is lang op gewacht”, zei voorzitter Pier van der Meer van het stichtingsbestuur. “We zijn een eind op weg, maar het laatste bedrag zal door het dorp zelf moeten worden opgehoest. Vanavond starten we hiermee.”

Daarna riep de voorzitter Willem Smits naar voren. Als afgevaardigde van de Stichting Molehiem – een niet onbelangrijke geldschieter voor het dorpshuis – om de sponsorgraadmeter te onthullen. Na het weghalen van het doek verscheen er, zeer toepasselijk, een grote kat. Deze stond synoniem voor het dorpshuis. Daaromheen was ruimte gecreëerd voor 50 kleine katjes: de inwoners van het dorp.

Ieder katje symboliseert een bedrag van € 1000. De eerste vijf konden er meteen aangehangen worden. Dit bedrag was namelijk al beschikbaar gesteld door Piet en Sjoukje Posthumus, Allegro, Stichting Molehiem, Reüniecommissie Openbare Basisschool, de Stim fan Jim en de Troefmarkt. Vertegenwoordigers van voornoemde geldschieters hingen alvast een katje op het bord.

“Nu de rest nog”, zei Pier van der Meer, die hoopte dat de kat geen ‘kater’ zal worden. Maar daar zat men niet over in. Later die avond is gebleken dat de helft van de 700 pandbrieven á € 50 verkocht zijn. Een goede start dus. De komende week hoopt het bestuur ook de overgebleven pandbrieven aan de man te brengen. Uitverloting vindt plaats vanaf september 2005.


Voorzitter Pier van der Meer luidt de actie in


Willem Smits van de St. Molehiem onthult de graadmeter


De graadmeter, gemaakt door Hiske de Jong en Klaas Terra


De eerste € 5000 wordt er aan gehangen


Pandbrief, gesponsord door de Troefmarkt
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen