Nieuws

Gepubliceerd op 11 maart 2022 | door Redactie

0

KBS Sint Radboud Jirnsum in actie voor Oekraïne

“We kunnen niet iedereen helpen, maar iedereen kan wel iemand helpen!” En daarom hebben het team en de leerlingen van KBS Sint Radboud in Jirnsum besloten de handen uit de mouwen te steken. Door het inzamelen van lege flessen en een sponsorloop gaan ze geld bijeenbrengen voor Giro 555, de rekening die de samenwerkende hulporganisaties hebben geopend voor de mensen in Oekraïne.

“Op onze school vinden we het belangrijk dat we oog hebben voor elkaar en ook voor de wereld om ons heen,” vertelt directeur Anneke Bosma. “In de klassen hebben we natuurlijk ook aandacht voor wat er in de Oekraïne gaande is, passend bij de leeftijd van de kinderen. Maar we willen meer doen, écht een steentje bijdragen. Vandaar dat we lege flessen gaan inzamelen voor het statiegeld, en een sponsorloop organiseren. Zo geven we onze leerlingen mee dat hoe klein ook, elke bijdrage van grote waarde voor een ander kan zijn.”

Twee weken lang kunnen kinderen lege flessen inzamelen in de buurt, bij familie en vrienden, en die meenemen naar school. Op vrijdag 18 maart gaan de leerlingen van groep 3 t/m 8 rondjes om de school (hard)lopen. Ze kunnen zich met een vast bedrag, of een bedrag per rondje laten sponsoren. Iedereen is welkom om de kinderen te komen aanmoedigen op vrijdag 18 maart, rond 10.30 uur. Het statiegeld dat de lege flessen opleveren, en de opbrengst van de sponsorloop wordt dan in z’n geheel geschonken aan Giro 555.

 

Bijschrift: Benthe, Hero en Inge uit groep 4 leveren lege flessen in voor Oekraïne.
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen