Nieuws no image

Gepubliceerd op 18 januari 2004 | door Redactie

0

Kerkkoor San Marco doet mee aan uniek benefietconcert

Aan het benefietconcert doen naast kerkkoor San Marco nog vijf koren mee. Al deze zingende muziekgezelschappen worden gedirigeerd door de heer Durk de Vries. Het was de vrouw van deze dirigent die onlangs op de afdeling oncologie (genezing van kanker) een ‘goed bericht’ kreeg over haar gezondheid. Maar tegelijkertijd was er ook een vrouw die een ‘minder bericht’ kreeg te verwerken.

Ze had niet echt een plekje om dit te verwerken. In de tijd die hier op volgde werd het idee geboren om een benefietconcert te organiseren. De opbrengst zou ten goede moeten komen aan het maken van een warme en overdekte wintertuin in MCL. Een plaats dus die gecreëerd moet worden om mensen in alle rust de mogelijkheid te geven dit soort zaken op hun eigen manier te verwerken.

Het concert vindt plaats op zaterdag 24 januari 2004 om 20:00 uur in de gereformeerde kerk te Sint Annaparochie. De toegangsprijs is € 5,00 en ook zal er die avond een collecte worden gehouden. Nadere informatie kunt u krijgen via Hieke Terra.

Van de site ziekenhuismcl.nl:
Een gift van maar liefst € 7.000 voor de totstandkoming van de wintertuin bij het Oncologisch Centrum Leeuwarden (OCL).
Michiel Kingma en Andrea van Zijl van het OCL namen op 12 december een symbolische cheque in ontvangst uit handen van Anja Visser en Jantsje Rinsma. Het bedrag werd aangeboden door Garage Rinsma BV te Drachten. Bij de opening van het nieuwe bedrijfspand op 26 september vroeg het bedrijf geen cadeautjes voor zichzelf, maar een bedrag voor het OCL. Rinsma BV rondde de vele giften uit met name de transportsector nog eens flink naar boven af.De ‘wintertuin’ zal gaan functioneren als dagverblijf en ’toevluchtsoort’ voor kankerpatiënten in het MCL. De zorg voor patiënten is gewaarborgd; maar voor een extra faciliteit als deze is geen overheidsfinanciering aanwezig. Toch is een wintertuin hard nodig. Want de patiënt heeft nu geen enkele mogelijkheid zich even terug te trekken of op zichzelf te zijn.

Het OCL ging officieel van start in het jaar 2001. Het voorziet in multidisciplinaire zorg voor oncologische patiënten. Jaarlijks worden ca. 1.600 patiënten op de afdeling behandeld. De zorg voor deze patiëntencategorie is geconcentreerd op één afdeling, gesitueerd rond de nieuwe binnentuin. Door de zorg op één plaats te organiseren en veel verschillende deskundigen erbij te betrekken, hoopt het OCL patiënten beter en sneller te kunnen helpen.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen