OBS it Tredde Stee no image

Gepubliceerd op 7 december 2007 | door Redactie

0

(Kerst) nieuwsbrief 7 december 2007

Pestprotocol
Met ingang van vandaag hanteren wij op onze school een pestprotocol. Dit protocol is niet alleen bedoeld om pestgedrag aan te pakken, maar ook om het te voorkomen door pestgedrag en alles wat daarbij hoort bespreekbaar te maken. Hierbij zijn duidelijke school- en gedragsregels en het naleven ervan erg belangrijk. Vanmorgen heeft meester Hans alle kinderen in het speellokaal de schoolregels weer even uitgelegd. Wij hopen dat dit zal leiden tot een pestvrije school, waar iedereen het naar zijn zin heeft.

Nieuws uit de groep
Hier is weer wat nieuws uit groep 3/4. Wist u dat de kinderen van juf Angelique ook al bezig zijn met boekverslagen? Elke vrijdagochtend na het tutorlezen heeft een leerling een boekverslag. In de kring geeft de leerling informatie over een zelf gekozen en gelezen boek: o.a. de naam van de schrijver, de belangrijkste personen in het boek en waar het verhaal over gaat. Daarna lezen ze een stukje voor uit het boek. De kinderen van groep 4 zijn allemaal aan de beurt geweest en nu volgen de kinderen van groep 3. Wilt u uw zoon of dochter hierbij helpen?
Groep 4 is druk aan het werk met tafelsommen. Op internet zijn er vele mogelijkheden om hiermee te oefenen. Zo staan er o.a. op de website www.fi.uu.nl/rekenweb/ leuke spelletjes met keersommen en andere rekenopdrachten. Ook het klokkijken is een onderdeel dat goed thuis kan worden geoefend (ook door kinderen uit andere groepen uiteraard).

Agenda
10-12-’07 GMR-vergadering
12-12-’07 OR-vergadering
z.o.z. voor de kerstnieuwsbrief 

Kerstversiering
Nu de goedheiligman en zijn assistenten weer op weg zijn naar Spanje, maken wij ons op voor het kerstfeest. Een aantal moeders heeft de school al weer in kerstsfeer gebracht. Hartelijk dank daarvoor.

Kerstactiviteiten
* Woensdagochtend 12 december willen wij graag kerststukjes maken met de kinderen. Wij vragen u hen daarvoor een bakje, oase, een kaars, wat groen en een snoeischaar (voorzien van naam) in een plastic tas mee te geven. Welke ouders willen daarbij helpen? Groep 1/2 maakt het kerststukje van 8.45 tot 9.15 uur, groep 3/4 van 9.15 tot 10.00 uur, groep 5/6 van 10.15 tot 11.00 uur en groep 7/8 van 11.00 tot 11.45 uur.

* Donderdagavond 20 december hebben de kinderen en de teamleden van 17.30 tot 19.00 uur een gezamenlijk kerstbuffet in het speellokaal en het kleuterlokaal. Wij zoeken daarvoor ouders die thuis eten willen bereiden (het menu wordt in overleg vastgesteld) en dat om 17.15 uur op school kunnen brengen. Na het brengen van het eten kunnen de ouders nog even genieten van kerstbrood en glühwein op het winterterras op het kleuterplein, waar ook de overige ouders welkom zijn voor een hapje en een drankje. De kinderen moeten voor het kerstdiner om 17.15 uur op school zijn. Zij moeten donderdagmorgen al een bord, een beker, een soepkom, een dessertschaaltje en bestek (alles voorzien van naam) in een plastic tas meenemen naar school.

* Vrijdagochtend vanaf 10.30 uur voeren alle kinderen van onze school een kerstmusical op in de gymzaal. Ouders en andere belangstellenden zijn daarbij van harte welkom. Wij zijn voor de voorstelling op zoek naar witte spullen: effen witte lakens, wit piepschuim of ander verpakkingsmateriaal, effen wit behang, enz. Als u deze spullen heeft, kunt u het bij een van de teamleden inleveren.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen