Nieuws no image

Gepubliceerd op 15 december 2003 | door Redactie

0

Kerstmarkt levendiger dan vorig jaar

Vier jaar geleden werd de eerste Kerstmarkt georganiseerd. Het was een actie om de verenigingen die Jirnsum rijk is een mogelijkheid te geven om extra geld om te verdienen. Dit door middel van de verkoop van allerlei spullen.

“Het eerst jaar was het een groot succes. Veel verenigingen deden actief mee. Het tweede jaar kon je merken dat het rustiger werd en het derde jaar was er bijna niets meer van over. Ik heb dan via advertenties in de krant gewone handelaren hierheen gehaald, zodat het toch nog een grote kerstmarkt kon worden”, aldus Frits.

Er waren overigens wel verenigingen; het Kattehús en de Pinguïns. In deze editie was er volop aanbod van allerlei leuke en lekkere dingen. Uiteraard waren er vooral kerstspullen. En er was de mogelijkheid om te eten en te drinken, waaronder Glühwein en beerenburg.

Er waren kraampjes met t-shirts, maar de meeste opvallende was toch de kraam met kruiden en kruidenthee. Hierin stond een buitengewone aardige Surinaamse mevrouw. “Ik was hier vorig jaar ook, maar had niet zoveel verkocht. Het is een leuk dorpje, maar ze willen toch weinig weten van dit soort specerijen en theesoorten”, aldus de mevrouw.

Al met al kon iniatiefnemer Frits en menig bezoeker tevreden zijn met de kerstmarkt van 2003.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen