Nieuws DSC 0517

Gepubliceerd op 15 december 2014 | door Redactie

0

Kerstmarkt was wederom een groot succes.

Wegens  afwezigheid van de streetdance- docente was er dit jaar geen echte opening. Voor de echte kerstmarktgangers maakte dat echter geen verschil. Ze kwamen van ver en waren om precies één uur present.
Het weer was ideaal; winters met een waterig zonnetje en een koude wind jagend over de Rijksweg. En daar was nu net de actie. Over een lengte van 800m waren er bijna 50 stands in het Thomashûs, de Fermanje, De Fantast, Oleander,  een tweetal particulieren aan de Rijksweg, de Roomse kerk, Beco en De 2 Gemeenten.

Er was dit jaar niet voor een tram gekozen, maar er was wel een levende kerststal, met een pony waar de kinderen op konden rijden.
Het kerst aanbod was, zoals ieder jaar, zeer uiteenlopend. Het varieerde van vogeltaarten tot droge worsten en van piepschuimen- tot gebreide kerstballen. Er waren artikelen voor in de kerstboom, de vensterbank en op tafel en voor aan het plafond, de muur en in het haar. Van zelfgemaakte zeepjes en hangertjes in het Thomashûs tot eendekorven en diepgevroren gevogelte in De 2 Gemeenten. De Fantast had tinsels, kerstbomen en marshmellows voor de kinderen en  aan de overkant van de straat kon men genieten van een heus koor onder pianobegeleiding in de Fermanje. Keuze te over.
DSC 0517
Een garage was omgetoverd tot kerstmarkt en een tuin die al jaren kerst ademt werd nu opengesteld voor publiek, inclusief kerstkransjes, glühwein, chocomel en slagroom. De ‘vrouw met het spinnewiel’ schitterde dit jaar door afwezigheid in de Roomse kerk, maar er waren wel mooie kerststukken en droge worst. Beco bood een zeer ludieke setting aan; aquarellen, halskettingen en trekzakmuziek in een slijperij.
En tot slot De 2 Gemeenten. Hier was weer bijna alles verkrijgbaar op het gebied van kerst. Er kon gratis geschminkt worden, er was vlees, sierraden en ook hier kerstboompjes, ballen en slingers.

Er mag wel gezegd worden dat de Jirnsumer Kerstmarkt ook dit jaar weer fantastisch geregeld was. Genoeg aanbod voor iedereen en ook aan de kinderen was gedacht. Op deze manier zal dit evenement  zeker een vervolg krijgen.

DSC 0467

DSC 0468

DSC 0473

DSC 0479

DSC 0482

DSC 0490

DSC 0497

DSC 0498

DSC 0499

DSC 0509

DSC 0516
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen