Nieuws kinderboekendag terhernepdf kopie

Gepubliceerd op 7 oktober 2013 | door Redactie

0

Kinderboekendag Terherne 2013

Op zondag 13 oktober vindt in Terherne de 13e kinderboekendag plaats. Tijdens dit gratis evenement kun je door het hele dorp kennismaken met diverse sporten en spelen passend bij het thema van de kinderboekenweek 2013: Klaar voor de start!

Sporten waaraan je kunt deelnemen zijn onder andere zeilen met een zeilsimulator en freerunning workshops. Ook zijn er denksport activiteiten en is er een spelhoek waar je diverse spelen uit kunt proberen. Wout Zijlstra zal om 13.00 uur de dag openen en onder andere deelnemen aan de Terhernster traditie ‘Skûtsje omlûken’, wie trekt het Skûtsje onder de grootste hoek? Iedereen mag het opnemen tegen onze sterkste man van Fryslân!

In het dorpshuis ‘de Buorkerij’ zijn theatervoorstellingen van Papierazzi, en wordt er voorgelezen door de voorleeskampioenen uit de omgeving van Terherne. Met schrijfster Auck Peanstra en illustratrice Yke Reeder kun je mooie dingen maken naar aanleiding van een verhaal. Natuurlijk zijn de bekende figuren uit de Kameleon ook in het Kameleondorp Terherne te aanwezig. Er is muziek, schmink, knutselhoek, broodjes bakken, een boekenmarkt met zowel nieuwe als tweedehands boeken en er is een boeken ruilbeurs voor kinderen, dus breng je uitgelezen boeken mee!

Ook worden er boekenkisten tentoongesteld in het dorp. Kinderen van deelnemende scholen aan de boekenkistwedstrijd hebben aardappelkistjes ingericht naar aanleiding van een boek, passend bij het thema. Wout Zijlstra zal om 13.00 uur de prijswinnaars bekend maken en de prijzen uitreiken.

De Kinderboekendag Terherne is een hartstikke leuk uitje voor het hele gezin. De activiteiten vinden overal in het dorp plaats van 13.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Meer informatie: www.kinderboekendag.nl

kinderboekendag terhernepdf kopie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen