Nieuws no image

Gepubliceerd op 5 mei 2002 | door Redactie

0

Klaar voor de start !

Om- en aanwonenden worden geregeld opgeschrikt door het angstaanjagende geluid van (solo)-racers, die het nauwelijks 3 meter smalle pad gebruiken als test-parcours..
Het mag duidelijk zijn, mocht er daarbij vanuit de Douwemastrjitte verkeer van rechts komen en deze voorrang ook nemen, dan kunnen de gevolgen fataal zijn.
Tot dusver is het gelukkig en wonderwel (even afkloppen) goed gegaan, maar een eerste klap zal gelijk een daalder waard zijn en zeer hard aankomen.

Niet voor niets heeft Plaatselijk Belang er bij de gemeente op aangedrongen om bij het opnieuw asfalteren twee (!) verkeersremmende drempels aan te laten brengen. Eén keer met een noodgang over een flinke drempel stuiteren, dat zal genoeg zijn om de vaart er uit te halen.

Even gloorde er hoop; als voorbereiding op de asfalteringswerkzaamheden werden er al vast aanwijzingen aangebracht op het wegdek op de kruising Douwemastrjitte/Gravinnewei. Dit zou zeker één van de plaatsen voor een verkeersremmer worden.
Ook werden er (om niet geheel duidelijke redenen) enige 30-km.-borden geplaatst. Was 30 km. niet al eerder de maximumsnelheid ?

Vrijdagmorgen 26 april, ’s morgens half acht… Circus ?? Groot materiaal voor koninginnedag-kermis ?? Of een vervroegde optocht voor 30 april ??
Hoe dan ook, een invasie van een groot aantal, inposant uitziend, weg-aanlegmateriaal vulde het bovenstaande kruispunt en omgeving.

Al gauw overheersten de vertrouwde groen-oranje kleuren en de logo’s van “onze eigen” Verhoeve-groep. Het werd dan ook een imponerend schouwspel.
Eén van de Verhoeve-mannen kon een opmerking van een toeschouwer dat dit groot vertoon van materiaal wel héél spectaculair was voor “sa’n lyts dykje” dan ook beamen, maar “it kin ek net oars”.

Het resultaat is een keurig opgeknapt Tsjerkepaad (zie onderstaande foto). Voor het oog en voor normaal gebruik weer een hele verbetering. Maar nog het meest ideaal voor snelheidsmaniakken. Behalve het niet noemenswaardige glooiinkje nabij de ingang van het kerkhof wordt er hen helaas geen strobreed (laat staan een drempel) in de weg gelegd.


Daarom: Jirnsum is weer klaar voor de start. De racers kunnen ongestoord hun gang gaan en de verzoeken van Plaatselijk Belang Jirnsum zijn (wederom) door de gemeente genegeerd.

Tenslotte. Een vooruitziende blik ?? Van de aan het pad gelegen gemeentelijke begraafplaats zijn de smeedijzeren toegangspoorten al lange tijd verwijderd. De reden daartoe zal waarschijnlijk een opknapbeurt zijn in de gemeentelijke werkplaats.

Gehoord worden evenwel cynische opmerkingen die een verband leggen tussen het soms levensgevaarlijke rijgedrag en de opmerkelijk gemakkelijke en royale toegang tot het kerkhof !! “De gemeente sjocht no ris in kear foarút”.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen