Nieuws no image

Gepubliceerd op 18 april 2013 | door Redactie

0

Kleindochter van Atje Keulen legt 1e steen van nieuwe school

Bouwers, begeleiders en directie waren vanaf half twee aanwezig voor het zakelijke gedeelte. Vanaf kwart over twee hadden de leerlingen weer de regie in handen en werd door Senna Keulen de eerste steen gelegd in het bijzijn van alle leerlingen van beide scholen. Het is een bijzondere eerste steenlegging geweest. Het ontwerp van de steen en het feit dat deze geplaatst is door een kleindochter van Atje Keulen gaf het extra glans.

Achter de eerste steen is een kluis geplaatst waarin de leerlingen kaartjes hebben gelegd. Vooraf kregen ze de opdracht op te schrijven of te vertellen (bij de kleuters) waar ze over veertig jaar zouden staan, de tijd dat een gemiddeld schoolgebouw meegaat. Diverse zaken werden er op geschreven: “Ik heb dan grijs haar, ben getrouwd en heb twee kinderen”, of “ik ben dan profvoetballer bij Heerenveen”. Mooi voor later om te lezen of de dromen uit zijn gekomen.

Na de eerste steenlegging hebben de leerlingen en een aantal genodigden het gebouw van binnen bekeken. Hier werd met veel enthousiasme op gereageerd. Wat krijgen we een mooi gebouw…

De kaarten voor in de kluis achter de 1e steen van alle leerlingen

in de kluis

Nog even op de foto en hij mag gelegd worden

Steen ervoor

Senna de steen is gelegd

image001
Bron: It Tredde Ste en De Radboudschool
Foto’s: Femmy Hoogeveen
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen