VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 7 september 2005 | door Redactie

0

Knap gelijkspel Irnsum tegen FVC.

Voetbalvereniging Irnsum heeft zich gisteravond in de finale knap overeind gehouden tegen 2e klasser FVC. De wedstrijd stond in het teken van de finale van het Jubbega toernooi. Door omstandigheden kon deze wedstrijd niet afgewerkt worden op de eigenlijke datum (25-08). Vandaar deze doordeweekse wedstrijd op het prachtige sportcomplex van v.v. Jubbega. De ploegen bereikten de finale door twee afgetekende overwinningen (FVC-DWP 6-1 en Irnsum-Jubbega 7-1).

Irnsum begon feller aan de wedstrijd, dit leidde tot de 1e speldenprikken. Na de openingsfase was het FVC die de wedstrijd naar zich toe trok en een veldoverwicht creëerde. Tot echt grote kansen leidde dit niet. Enkele schoten van de Leeuwarders verdwenen voornamelijk naast of over het doel. Hoewel het 2 klassen hoger spelende FVC de bovenliggende partij was, probeerde Irnsum voetballend mee te komen, iets wat redelijk lukte. In de laatste fase van de helft gaven zowel beide defensies geen kansen meer weg, waardoor de rust werd bereikt met een 0-0 stand.

In de 2e helft enkele omzettingen aan beide kanten. Met name Irnsum moest even wennen aan de nieuwe persoonlijke bezettingen. FVC zette Irnsum direct onder druk en creëerde zichzelf wederom een overwicht. Uiteindelijk leidde dit tot een doelpunt. Vanuit een gevaarlijke corner wist Remco den Dulk eerst de bal nog van de lijn te koppen, echter in de rebound was echter keeper Michel Schippers kansloos. Via zijn hand verdween de bal in de linkerbovenhoek.

Irnsum was nu genoodzaakt om meer risico’s nemen en zocht sneller de spitsen met lange ballen. Met de snelheid van m.n. Rogier Nugteren en Theo Terra moest de achterhoede van FVC op zijn hoede blijven. Uiteindelijk was het Peter Hottinga die een goeie aanval afrondde met een knap doelpunt. Vijf minuten voor het einde kon Irnsum de wedstrijd definitief naar zich toe trekken. Rogier Nugteren kwam 1 op 1 met de keeper te staan. Helaas zag de Irnsum-spits zijn ploeggenoot bij de 2e paal niet vrij staan maar schoot gehaast naast het doel.

Penalty’s moest dit duel een winnaar geven. FVC schoot alle vijf ballen er onberispelijk in, waar Irnsum er ééntje miste. Hiermee werd FVC de terechte winnaar van een leuk Jubbega-toernooi. Al met al een leuke en nuttige oefenpot na een stroeve competitiestart (1-1 tegen Oldeboorn). Zondag moet hier een goed vervolg aan worden gegeven tegen het lastige Black Boys uit Sneek.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen