Nieuws no image

Gepubliceerd op 29 april 2003 | door Redactie

0

Koninklijke onderscheiding voor vier Jirnsumers


van de 11 komen er maar liefst 4 uit Jirnsum

Het waren Arie Venema, Jan Meijer, Dirk Nugteren en Durk Haringsma die volkomen verrast waren over de gedane voordracht. Het verrichten van langdurig en nuttig vrijwilligerswerk ligt bij alle vier ten grondslag aan deze unieke beloning. Zij werden allen benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Dat betekent dat je ridder zesde graad bent.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau is overigens de meest toegekende onderscheiding die er bestaat. Je dient, om in aanmerking te komen voor een lintje, dan wel een bijzondere prestatie hebben geleverd. En dat zat blijkbaar wel goed bij de genomineerden.

Een grote staat van dienst dus voor ieder van de vier heren uit Jirnsum. Hieronder een opsomming van functies de ze in de loop der tijd vervuld hebben. Tussen haakjes staat het aantal jaren dat ze in die functie of dat bestuur hebben volbracht.

Durk Haringsma – 28 mei 1928
– oud vrijwilliger en oud bestuurslid Vereniging Molehiem (20), tuinman St. Radboudschool, voorzitter begrafenisvereniging, lid RK-koor (55), bestuurslid VVV Boarnsterhim.
Arie Venema – 9 oktober 1934
– oud directeur Rabobank Jirnsum, oud bestuurslid en oud penningmeester Vereniging Molehiem (35), begeleider bij jeugddammen OBS (12)
Jan Meijer – 3 mei 1937
– oud hoofdonderwijzer OBS in Jirnsum (30), oud voorzitter KV Irnsum (18), oud bestuurslid en oud voorzitter Vereniging Molehiem (37), oud bestuurslid IIsklub Jirnsum (4), wedstrijdsecretaris biljardclub De 2 Gemeenten (26).
Dirk Nugteren – 29 oktober 1919
– oud kerkvoogd NH-Kerk (40), oud koster NH-Kerk (18), oud vrijwilliger en oud lid EHBO (27).

Met dank aan Ria Roorda-Meijer en Wietze Balsma.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen