VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 26 november 2003 | door Redactie

0

Koos van Dijk stopt als hoofdtrainer van V.V.Irnsum

Toen Koos van Dijk werd aangesteld waren de ambities van alle kanten duidelijk. Een voetballend team voortbrengen die bovenin meedraait in de 4e klasse.

Het eerste halfjaar (seizoen 2000/2001) als trainer leek deze ambitie waar te kunnen worden gemaakt. Irnsum 1 draaide bovenin mee en miste op een haar de eerste periodetitel. Het tweede half jaar raakte het team echter in verval wat toch nog resulteerde in een mooie 6e plaats.

Het tweede seizoen (2001/2002) als hoofdtrainer was echter een dieptepunt. Er werd regelmatig verloren, wat resulteerde in een directe degradatie naar de 5e klasse. Vooral de wedstrijd thuis tegen Read Swart staat te boek als zwarte bladzijde in de clubgeschiedenis van V.V.Irnsum.

In het seizoen 2002/2003 moest er dus gevoetbald worden in de 5e klasse. Na een aarzelend begin, won Irnsum vervolgens vele wedstrijden. Vooral doordat de directe concurrenten aan het eind van de competitie tegen elkaar punten morsten, werd V.V. Irnsum kampioen in de 5e klasse, een mooi hoogtepunt. Tevens werd het 2e elftal wat ook zijn hoede staat, kampioen, wat resulteerde in een promotie naar de 3e klasse, wat in de historie van V.V.Irnsum nog niet eerder was voorgekomen.

Dit seizoen draait Irnsum mee in de middenmoot van de 4e klasse B, al verwachten velen misschien dat een plaats bij de top drie zeker mogelijk is, zo ook de trainer. Irnsum verliest in Koos van Dijk een echt clubmens. Een trainer die in het verleden zelf jaren bij de club heeft gevoetbald en ook de jeugd zijn kunsten heeft geleerd.

De reden van het vertrek was volgens de trainer: “Het is mooi geweest na vier jaar, andere ambities lonken.” Er zijn echter ook geruchten dat de trainer nog wel een 5e jaar had willen doorgaan, maar dat het volgend jaar ingaande technische beleidsplan niet past bij de ambities van de Reduzumer. Of deze geruchten waar zijn is de vraag. Wel is het hoofdbestuur van V.V.Irnsum inmiddels druk op zoek naar een vervanger voor Koos van Dijk. Dat in de omgelegen dorpen de trainers ook aan het eind van het seizoen stoppen doet tevens veel nieuwe geruchten opwaaien.

Wij als redactie wouden hierbij Koos van Dijk bedanken voor de afgelopen seizoenen. Hieronder staan nog wat statistieken tot en met de wedstrijd tegen Bakkeveen van het 1e elftal. Let wel, de beker- en oefenwedstrijden zijn hierbij niet meegenomen.

In totaal gespeeld: 74 wedstrijden

Winst: 30 (41%)
Gelijk: 15 (20%)
Verlies: 29 (39%)

Goals voor: 122 (gem. 1.6 per wedstrijd)
Goals tegen: 111 (gem 0.6 per wedstrijd)

Eindstanden:

2000/2001: 6e plaats 4e klasse A KNVB
2001/2002: 12e plaats 4e klasse A KNVB (2 winstpunten in mindering)
2002/2003: 1e plaats 5e klasse A KNVB

Redactie VVI Sjoppie en Douwe
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen