VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 23 april 2003 | door Redactie

0

Koplopers maken geen fouten

Afgelopen zondag stond Sparta ’59 uit Deinum op het programma. Op de ranglijst onderin staand, maar zeer zeker een geduchte tegenstander. Zo wonnen de mannen van het dorp met de “sipeltoer” de afgelopen vier wedstrijden, en dingt men mee voor de tweede periodetitel. In Deinum werd het destijds 0-1 voor Irnsum, door een goal door wie anders dan Cor Dijkstra. Die wedstrijd was vanwege het veld en het slechte weer zeer matig, al had Irnsum daar de tweede helft de score uit moeten breiden.

Op een zonnig sportcomplex was het Sparta dat het initiatief nam. Gelijk liet men zien dan het plekje waar men nu stond op de ranglijst, niet de plaats moest zijn waar men zou eindigen. Irnsum stelde daar zo nu en dan wat tegenover, al was het enige goede wapenfeit voor Irnsum in de eerste helft, een schot van Bernard Dijkstra dat net naast zeilde, na het goede kaatsen van Dirk Kooistra. Ook Sparta werd niet echt gevaarlijk al werd eenmaal naast geschoten van dichtbij, al leek dit voor de VELE toeschouwers toch echt op buitenspel.

De tweede helft moest Irnsum het uit een ander vaatje tappen. Toch lukte het niet. Vooral door de warmte waren er veel spelers die na enkele acties al geen puf meer hadden. Toch liep de wedstrijd zo als de afgelopen weken. Irnsum scoorde wederom in de eindfase en pakte drie zeer belangrijke punten. Het was Cor Dijkstra die een vrije trap van de ingevallen Dicky Hellinga koelbloedig inschoot.

Helaas maakte Oldeboorn ook geen fout, want die wonnen van DTD. Irnsum is volgende week vrij, al kan het kampioenschap wel behaald worden dat weekend. Concurrent Oldeboorn speelt namelijk tegen Oosterlittens en bij verlies of een gelijkspel, kan Irnsum zich de kampioen van de 5e klasse A noemen, we zullen zien…………….

Webmaster VVI Sjoppie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen