Nieuws jirnsum-kunstjacht

Gepubliceerd op 13 november 2020 | door Redactie

0

Ga je mee op kunstjacht?

In het begin van de coronatijd, tijdens de eerste lockdown, bedacht iemand ergens in het land het leuke idee om allemaal een beer voor het raam te zetten, zodat kinderen op berenjacht zouden kunnen gaan. Het idee werd in een sneltreinvaart gedeeld en overal verschenen de leukste beren en andere dieren. Een fantastisch vermaak voor kinderen, en stiekem ook voor volwassenen…

Nu we in de tweede golf zitten, en ook nog tijdens de donkere dagen(maanden) met weinig vertier, wordt het misschien wel tijd voor een leuke opvolger?

Deze week is de nationale Kunstweek, maar die mag ook best wat langer duren, toch? Juist omdat kunst iedereen kan stimuleren in zijn ontwikkeling, in zijn creativiteit en in zijn kritisch denkvermogen, maar vooral ook omdat kritische burgers van belang zijn in een gezond functionerende democratie is het belangrijk dat kunst voor iedereen toegankelijk is en dat er geen financiële drempel is die kunstbezoek verhindert. 

Wat zou het leuk zijn als we in Jirnsum ons eigen kunstroute hebben, waarbij iedereen zich creatief kan uiten, iedereen kunst kan bekijken, waardoor het broodnodige wandeltje door het dorp nog aantrekkelijker wordt!

Daarvoor wil de werkgroep Keunst en Kultuer jullie allemaal vragen om vanaf 15 november een kunstwerk voor je raam te plaatsen. Een kunstwerk dat nu nog aan je muur hangt, of dat je zelf hebt gemaakt, of dat een van de kinderen heeft gemaakt of nog gaat maken? Misschien met een kort verhaaltje erbij van wie het is en eventuele andere leuke informatie. Of een lichtje erbij voor in de donkere uurtjes.

Samen maken we Jirnsum tot een kunstige openbare galerie, voor jong en oud.

Doen jullie mee?
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen