Nieuws no image

Gepubliceerd op 26 april 2003 | door Redactie

0

Kunstmanifestatie in Jirnsum

Met de kunstmanifestatie hebben de deelnemers hun krachten gebundeld. Door gezamenlijk naar buiten te treden, willen zij laten zien welke rijkdom een klein dorp als Jirnsum in huis heeft. Met veel verschillende technieken, materialen en thema’s probeert men een breed publiek te bereiken.

De Nederlands Hervormde Kerk is de centrale vertrekplaats. Op deze locatie zal iedere deelnemer één kunstwerk tentoonstellen. Grietje de Vries, één van de deelneemsters, zal in dialoog met ieder kunstwerk een installatie van natuurlijke materialen creëren. Daarnaast exposeert zij een aantal zelfstandige objecten van natuurlijk materiaal. Eveneens in de Hervormde Kerk zijn een aantal quilts van Jet Meijer te bewonderen.


Digitale kunst van Anja Zwanenburg

In de doopsgezinde kerk (wiide steech) exposeert Willy van Harten houten sculpturen, natuurobjecten, keramiek en foto’s. Aan de andere kant van de wiide steech, in de bovenzaal van café De Fantast, exposeert Jopie de Jong aquarellen en acrylschilderijen. Anja Zwanenburg toont in haar ‘Foto-art uitleen” een bijzondere fotocollectie. Deze bevat tevens digitale kunstwerken, afgedruk op o.a. linnen. Fokje de Jong exposeert aquarellen en acrylschilderijen in haar atelier “de tûnkeamer” aan de Gravinnewei. Mariëlle Denters tenslotte, exposeert in de voormalige R.K. school werk van gemengde technieken zoals acryl, gewassen inkt en collage.

De manifestatie wordt opgeluisterd met een optreden van de Trommelfriezen, een djembe band (Afrikaanse drum) uit Beetsterzwaag.


De manifestatie start zaterdag 7 juni vanaf 10:30 uur. Op deze dag, maar ook op 8 en 9 juni, is de Nederlands Hervormde Kerk (Jirnsum zuid, rijksweg 184) het centrale vertrekpunt. Hier kunt u tevens routekaartjes verkrijgen met daarop de verschillende locaties van Pinksterkeunstpaad Jirnsum.
Op alle zes locaties is de toegang vrij. Voor eventuele vragen kunt u telefonisch contact opnemen met Mariëlle Denters (0566-601640) of Willy van Harten (0566-601402)
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen