Nieuws no image

Gepubliceerd op 8 juli 2004 | door Redactie

0

Laatste schooldag directeur Tineke Boschma

Bovenschools directeur Jan Veenstra vertelde op de receptie dat het dossier van Tineke Boschma goed gevuld was. Veel vervulde functies, veel sollicitatiegesprekken en een uitgebreid CV zijn hier o.a. debet aan. “Je lijkt wel iemand van Tempo Team”, aldus Veenstra, die hier memoreerde naar de komische TV-reclame van dit uitzendbureau.

Het dossier werd in de zomer van 1977 aangemaakt. Toen begon ze haar loopbaan als onderwijzeres. Ze heeft op diverse scholen in Boarnsterhim voor de klas gestaan. Ook is ze in het verleden al eens op It Tredde Sté aan het werk geweest. “Je gaf toen op vrijdagmiddag les en stond voor drie uur en negen minuten op de loonlijst”, vervolgde Veenstra.

Ook werd Tineke vergeleken met voetballer Edgar Davids. Veenstra: “Die wil net zoals jij vaak het spel naar zijn hand zetten, maar loopt daardoor ook wel eens tegen een gele kaart aan.” Waarmee hij wilde zeggen dat Tineke haar grote kracht, de regie willen nemen en behouden, meteen een valkuil kan zijn.

De receptie werd nog opgevrolijkt door optredens van haar directe collega’s en de zanggroep Auke Roukes, alwaar Tineke in haar vrije tijd deel van uitmaakt. Vandaag is het weer een feestdag. Het is niet alleen de laatste schooldag voor de kinderen, maar ook zij nemen op passende wijze afscheid van juf Tineke.


Tineke Boschma in het middelpunt van de belangstelling


Reint en Tineke Boschma zij aan zij op de receptie


De collega’s zingen Tineke nog éénmaal toe


De zanggroep Auke Roukes
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen