Nieuws

Gepubliceerd op 17 december 2015 | door Redactie

0

Laatste update van de Speelpleincommissie

Een laatste bericht van de Speelpleincommissie, haar werk zit erop:

Samen met ouders, vrijwilligers en sponsoren hebben we de afgelopen 2,5 jaar hard gewerkt aan een prachtig speelplein wat nu de ontmoetingsplek is geworden van de kinderen in Jirnsum.

Op 29 oktober heeft de speelpleincommissie haar laatste vergadering gehad en de commissie ontbonden. De overdracht van de speelinrichting aan de beide Jirnsumer scholen, vertegenwoordigd door Clemens van der Zwet en John Verweij, is daarmee een feit.

Het financieel budget kent een licht batig saldo en het plan is compleet gerealiseerd. We hebben ons ook bezig gehouden met het onderhoud, wat jaarlijks een flinke kostenpost is. Gelukkig heeft overleg met de gemeente een positief bericht opgeleverd: een toezegging van de gemeente Leeuwarden dat zij een éénmalige onderhoudssubsidie verstrekken waar we een groot aantal jaren het onderhoud mee kunnen betalen. Hier zijn we natuurlijk erg blij mee en na een subsidie voor de speeltoestellen, mogen we nu opnieuw trots zijn op onze nieuwe gemeente.

Daarnaast gaan we er vanuit dat beide scholen wederom een beroep mogen doen op de ouders om zo het speelplein netjes te houden. Met elkaar hebben we de klus geklaard en met elkaar moeten we ervoor zorgen dat het speelplein ook mooi blijft !

Helaas is er nog steeds overlast op het speelplein met scherven van bierflessen onder de speeltoestellen als dieptepunt. Er is al veelvuldig overleg met de wijkagent en er zal nu nog vaker een observatieronde worden gedaan. Aangezien het met gesprekken en waarschuwingen niet is gelukt de overlast te stoppen, wordt er binnenkort een camera geplaatst zodat de politie de identiteit van de daders beter kan achterhalen.

Wat voor ouders en kinderen verder goed is om te weten: de verantwoordelijkheid van het spelen op het plein TIJDENS schooltijd ligt bij de school en NA schooltijd ligt de verantwoordelijkheid bij de ouders/verzorgers.

De laatste actie van de commissie is de aanschaf van een springtouw en een volleybalnet. Voor het springtouw is al een speciale paal bij het plein geplaatst. Het volleybalnet kan aan de palen van de voetbalkooi bevestigd worden voor bijvoorbeeld volleybal, voetvolley en badminton. Het beheer en eigendom ligt bij de scholen en voor gebruik buiten schooltijd is het net op te vragen bij een schooldirecteur. Wie pakt de handschoen op en organiseert het 1e Jirnsumer dorpsvolleybaltoernooi ?

Na jaren van stilstand is er weer ontwikkeling en vooruitgang in het dorp. Ons dorp heeft ambitie nodig om aantrekkelijk te blijven voor wonen, werken en vrijetijdsbesteding. Hier horen voorzieningen bij. “Wordt toch niks”, “veel te duur” of “wat moeten we met nog een speeltuin” werd wel eens gezegd. De speelpleincommissie bestond gelukkig uit enthousiaste mensen die zich niet hebben laten ontmoedigen en hebben bewezen dat bij dorpsontwikkeling de lat hoog kan worden gelegd. Ook is de dorpscoöperatie op dit moment het beste voorbeeld van ambitie en doorzettingsvermogen. Wie volgt Jirnsumers ?

Voor vragen of meer informatie over alle zaken over het schoolplein, kunt u per email contact opnemen met Clemens van der Zwet (cjj.vanderzwet@gmail.com) of John Verweij (info.ittreddeste@proloog.nl).

De Speelpleincommissie:
Marcel Terra
Jan Bleeker
Karin Bootsma
Ineke de Boer
Jessica de Wolff
John Verweij
Clemens van der Zwet
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen