Nieuws video_camera

Gepubliceerd op 5 juli 2012 | door Redactie

0

Lipdub van It tredde sté

Generaties Jirnsumers hebben op deze school gezeten en hebben veel herinneringen aan hun basisschooltijd en aan het gebouw. De lange gangen met daaraan de lokalen, de krappe toiletten en de enorme tochtige ramen. De soms overvolle klassen en soms lege ruimtes, het gemurmel, de stilte, de geuren. Herinneringen!

Deze herinneringen verdienen vastgelegd te worden. En dus ontstond het initiatief om een zogenaamde “lipdub” te maken. Dit is een echte videoclip met alle kinderen en (bijna) alle personeel, opgenomen in één take van 6 minuten. Zo leg je de school vast op film en in het geheugen van het dorp.

Bekijk hem hier: http://www.youtube.com/watch?v=dXDpkkCN4kc 

In overleg met groep 6, 7 en 8 is een keuze gemaakt voor de muziek. Omdat kiezen heel moeilijk is zijn vijf nummers in de lipdub verwerkt. Iedere groep zijn eigen sfeer, iedere groep zijn eigen regie. Wat een talent in de school. Je ziet acteren, dansen, playbacken en er worden bloedstollende stunts gedaan. De kinderen en de leerkrachten waren op donderdagmiddag tijdens de opnames enorm geconcentreerd. Voor één take was het zo stil in school dat je de muizen kon horen trippelen.

Een mooi project met volgend jaar misschien een tweede aflevering door de noodlokalen én door de Radboudschool. En ze leefden nog lang en gelukkig…
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen