VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 17 maart 2008 | door Redactie

0

Machteloos Irnsum verliest terecht van Franeker: 0-6.

De voorzitter van Irnsum, Ed den Dulk had in het programmaboekje benadrukt dat met positieve gedachten ook positieve resultaten te halen zijn,. En met 10 punten uit de laatste 4 wedstrijden was daar ook alle reden voor. Positief of niet, waar de verdedigers van Irnsum met hun gedachten waren……. Het stond na 12 minuten al 0-3 door schitterende doelpunten van de aanvallers van Franeker. De eindscore liep nog op tot 0-6. Gelukkig floot de uitstekend leidende scheidsrechter Stelwagen uit de stad Groningen exact op tijd voor het einde. Irnsum had voetballes gekregen in het effectief afwerken en benutten van kansen.

Irnsum begon de wedstrijd tegen Franeker zonder de geblesseerden: Cor Dijkstra, Remco den Dulk en de zieke Martin Hiemstra. Trainer Dich Schambach had noodgedwongen een beroep op 2 spelers uit de B1-selectie gedaan.
Uit de allereerste aanval van Franeker was het Jordi Stecking, die in de 4e minuut uit een corner ongehinderd kon inkoppen: 0-1.
Vier minuten later was het al weer raak: uit een prachtige voorzet van Ymke Brijker, schoot Tjitte Bonnema onhoudbaar voor keeper Johan de Jong de bal in de touwen: 0-2.
Uit de derde aanval van Franeker kopte Jan Wietse Punter, na een uitstekende voorzet van Arjan Timer, de bal snoeihard en ongehinderd in het Irnsumer doel: 0-3.
Hierna nam Franeker logisch wat gas terug en kreeg Irnsum meer balbezit, zonder echt gevaarlijk te worden. Alleen uitblinker Iwan de Jong schoot, na een geslaagde aanval van Irnsum, de bal in de handen van de keeper van Franeker.
In de 33e minuut was het Wilfred van der Zee, die vanaf 20 meter de bal uit een vrije schop
als een raket achter keeper Johan de Jong liet belanden: 0-4.
Na de thee bracht Dick Schambach de B-junioren Johannes van der Veen en Werner van der Meulen in. Alex Dijkstra werd als spitsspeler naar voren gehaald.
Het sorteerde echter weinig effect. In de 58e minuut werd het 0-5 uit een vrije schop door Symen Zeldenrust. Het bleef een kat-en-muisspel. Irnsum wilde wel, maar kon niet.
Franeker speelde de wedstrijd rustig combinerend uit.
Irnsum is het laatste kwartier meer aan de bal, maar gevaar voor het doel van Franeker levert het niet op. In de 87e minuut wordt een speler van Franeker in het strafschopgebied van Irnsum omver gekegeld. De strafschop werd benut door alweer Symen Zeldenrust: 0-6.
Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen het sterke Harkema Opeinde.
De enige opsteker van deze wedstrijd was het goed invallen van beide B-junioren.
De toekomst zal het leren.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen