Nieuws no image

Gepubliceerd op 18 december 2013 | door Redactie

0

Mar-athon rond Sneek en meer op langste dag van het jaar

Naast de Slachtemarathon krijgt Friesland er in 2014 een groot wandel- en hardloopevenement bij: Stichting Sport Als Stimulans organiseert met ondersteuning van o.a. Stichting Slachtemarathon en AV Horror de ‘Mar-athon rond Sneek en meer’. Een hele of halve Mar-athon wandelen of hardlopen rond het Sneekermeer. Deze midzomerloop voert je langs pittoreske Friese dorpjes en laat je opgaan in het waterrijke landschap en het dan volop aanwezige zomerse groen. Laat je na afloop onderdompelen in het spetterende Finishers Festival, vlak bij de 400 jaar oude Waterpoort in het centrum van Sneek.

De marathon afstanden starten in het hart van Sneek, onder de watertoren en gaan tegen de wijzers van de klok in het Sneekermeer rond. De halve marathon afstanden starten (hier vlakbij) bij Heerenzijl, net achter Terherne en gaan in dezelfde richting naar Sneek. Het bijzondere aan dit evenement is dat het zich in de avond afspeeld. De wandelaars starten welliswaar om 9.00 uur in de ochtend, maar de hardlopers starten om 19.00 uur ’s avonds zodat iedereen tegen de schemering Sneek aandoet.

Het mag duidelijk zijn dat dit een uniek evenement is, dat eigenlijk niet op je hardloop/wandel kalender mag ontbreken. Een halve of hele marathon hardlopen of wandelen deels door je eigen gemeente: dat is toch fantástisch?!
De inschrijving start op de kortste dag van het jaar..
Kijk voor meer informatie op mar-athon.com.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen