Nieuws

Gepubliceerd op 26 februari 2017 | door Redactie

0

Meer hondenpoep op straat in februari en maart

Hondenpoep is een grote ergernis, ook in Jirnsum, zo bleek vorige week in een ingezonden stuk op deze site. In onderstaand artikel van de gemeente Leeuwarden, kunt u lezen dat er ook daadwerkelijk meer hondenpoep op straat ligt, in de maanden februari en maart. Vandaar een oproep van de gemeente aan alles hondenbezitters:

Een schone gemeente, daar zijn we niet vies van! Een echt baasje houdt het schoon!

Er lijkt niet alleen meer hondenpoep op straat te liggen in februari en maart, het is ook echt zo. Dat blijkt ook uit het aantal meldingen van overlast door hondenpoep bij de gemeente. Hoe kan dat?

Het meest logische antwoord is waar: hondeneigenaren ruimen de poep niet op. Uit onderzoek door Van Hall Larenstein van enkele jaren terug blijkt dat baasjes in de donkere maanden van het jaar hondenpoep vaker laten liggen. En dat mannen minder goed opruimen dan vrouwen.  Het gras wordt in de wintermaanden niet gemaaid en er wordt niet geschoffeld, dus de poep blijft liggen in plaats van vermalen of onder geschoffeld.

Een hond is een gezellig huisdier waar veel mensen iedere dag plezier aan beleven. Heerlijk samen een wandeling maken in het Leeuwarder Bos of ravotten op één van de hondenstrandjes. Gemeente Leeuwarden legt goede voorzieningen aan en heeft duidelijke regels voor hondenbezitters. Inmiddels telt de gemeente ruim vijftig hondenlosloopterreinen, van klein tot groot en van hondenstrandje tot –speelveld.

www.leeuwarden.nl/honden

Poep mag in de blauwe afvalbakken of roestvrijstalen Gepp-bakken. In de Gepp-bak mag alleen poep met of zonder zakje (het liefst van papier of biologisch afbreekbaar). Gooi in deze bakken geen ander afval, anders raken ze verstopt.

Wist u dat u een gratis poepgrijper kunt ophalen bij het Stadskantoor in Leeuwarden (Oldehoofsterkerkhof 2) en het dienstverleningsloket in Grou (J.W. de Visserwei 10)?

Wist u ook dat Stadstoezicht vaak gratis poepzakjes uitdeelt bij het opruimen poep door het baasje?

 

 hondenpoep

Helpt u mee met een schone gemeente? Download de raamposter en hang deze achter het raam.
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen