Nieuws

Gepubliceerd op 17 augustus 2002 | door Redactie

0

Merkeparade succes onder stralende zon

Langs het parcours staan vele Jirnsumers de parade te aanschouwen.Een parade met een diversiteit aan persoonlijkheden.Een bonte verzameling enthousiaste Jirnsumers dus, die middels de parade weer genoeg positieve aandacht weten te trekken.

Er deden dit jaar 6 ‘groepen’ aan het spektakel mee. De Stuntcommissie had de Jirnsumer Kat ‘Japke’ achter op de wagen gezet. De groot uitgevallen kat stond prominent het geheel te bekijken. Maar voorop de tractor prijkte heel wat anders. Een tot nu toe onbekend gebleven partyanimal danste wulps in de geconstrueerde kooi. Dat ze het soms Spaans benauwd had, behoeft voor de aanwezigen geen nadere uitleg.

Dan was er buurtvereniging Om ‘e Toer. Zij hadden blijkbaar genoeg van al die negatieve verhalen over alcoholmisbruik van jongeren op Terschelling. Je kunt de vakantie ook anders vieren, moeten ze hebben gedacht. Hun wagen stelde een stukje Terschelling voor waar je met koffie, fris en een luie stoel ook goed kunt vertoeven.

Inwoners van De Slinke kwamen met een waar piratenschip opdagen. De zeerovers, die geen vijand in het verzier hadden, genoten zichtbaar van het weer en een heerlijk koud flesje bier. Ze vaarden toen nog niet op volle zee! Twee groepen jongeren hadden blijkbaar voor de parade een bezoek gebracht aan Grou. Dit was aan de herkomst van een aantal borden te zien. Een bord liet de tekst “De slach om e Sint Piter” zien.

Tot slot IKWSS. Zij hadden iets heel origineels in petto, maar de chauffeur met zijn vehikel liet het afweten. Een tegenslag voor de ex-studenten. Het had in hun ogen dé attractie van de Merkeparade moeten worden. Nu werd in allerijl nog een trekker met wagen geregeld. Wel lieten ze de Jirnsumers een duidelijke boodschap over 2001 zien: “Je bent een rund als je met kunstkoeien stunt”. Maar ook achterop de shirts onthulden ze een kritische noot: “Wegens een onverwachte (en volstrekt belachelijke) financiële tegenvaller kan bovenstaande tekst niet groter worden afgedrukt”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen