Nieuws no image

Gepubliceerd op 7 augustus 2002 | door Redactie

0

Merkestunts 2002

Vorig jaar hebben de Jirnsumer Stuntcommissie en Studentendispuut IKWSS in Grou van zich doen spreken. Zo werden er door IKWSS drie kunstkoeien ontvreemd uit de vijver aan de A32. En dat hebben ze geweten. Want tot op de dag van vandaag is deze ‘zaak’ nog niet tot een einde gebracht. De eigenaar, Dhr. Galama, eist nog steeds dat IKWSS de totale som van ongeveer fl 3700,- voor gemaakte uren, huur van de kunstkoeien en schade, overmaakt op zijn rekening. Ook een bemiddelingspoging van advocaat Wim Anker hierin mocht niet baten.

Zowel IKWSS als de Stuntcommissie hebben aangekondigd het dit jaar kleinschaliger te zullen houden. Laatstgenoemde organisatie wilde weinig loslaten over wat de bedoeling is, maar het beeldje wat nu voor het nieuwe OSG schoolgebouw staat, laat men dit jaar zeker staan. De stuntcommissie heeft al enige vergaderingen achter de rug. Enkele van de ideeën die hierbij de revue passeerden waren: het ontvreemden van een mast van het Aquaverium, het ombouwen van de Grousterdyk tot tolweg, het verplaatsen van het skûtsje van Grou en tot slot het ontvreemden van alle Grouster tuinkabouters. Geen van deze ideeën zal echter uitgevoerd worden. Men houdt het dit jaar netjes en kleinschaliger. Wel liet men ons weten dat er wel weer een trekker met groot materieel richting Grou uit zal rukken. Maar het hoe en wat hiervan wilde men uiteraard niet loslaten………

Het schijnt dat de politie dit jaar, mede door de perikelen van vorig jaar, nu al extra patrouilleert in en om Grou. Of dit de Jirnsumers van haar plannen zal weerhouden, zullen we spoedig weten.

Lees hier alles over de IKWSS Merke Parade
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen