VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 8 april 2004 | door Redactie

0

Met de jeugd van V.V. Irnsum naar S.C. Heerenveen

Naast de kinderen, van F-jes tot B-junioren, zijn ook alle leiders, trainers en jeugdbestuursleden meegegaan naar deze heuse eredivisie-partij. Uiteindelijk bestond de groep uit zo’n 110 man.

Om het uitje compleet te maken had de jeugdcommissie van V.V. Irnsum een tweetal grote bussen geregeld. In de bus kreeg iedereen een oranje petje met de naam van de club met het oranje tenue erop. De bussen werden zo rond een uur of 6 in Irnsum gesignaleerd en pikten de fans op bij het parkeerterrein van sportpark V.V. Irnsum. Binnen no-time werd Heerenveen bereikt. De ongelooflijk grote lampen in het stadion waren van verre te zien.

In de drukte die volgde was het van belang om elkaar niet kwijt te raken. Mede door de grote inzet van de leiders en trainers verliep het geheel zeer geordend.

Sommige kinderen droegen shirts van heerenveen, petjes, sjaals en spandoeken met aanmoedigingen voor Heerenveen bij zich. De grote spandoeken werden in het vak aangekomen direct over de tribunes gehangen. Misschien zou je dan op de televisie kunnen zien waar ze zaten.

Naast het vak van Irnsum zaten de supporters van de tegenpartij, RBC. Een enorme trom zorgde ervoor dat ze veel kabaal maakten. In het begin zelfs meer dan het gehele uitverkochte stadion vol Heerenveen-supporters. Toen net voor de rust Gerald Sibon een schitterende goal inkopte veranderde dat. Een forse druk in de eindfase zorgde er gelukkig niet voor dat de stand gelijk werd getrokken. Heerenveen won met 1-0. Verdiend.

De terugreis verliep rumoerig, maar gezellig. Teruggekomen, stonden de ouders al te wachten. De meeste kinderen gingen gelijk naar huis om de samenvatting op studio sport te bekijken.

Het was een geslaagde avond.

Hier een paar foto’s gemaakt door Gradus Voulon:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen