Nieuws Kerstmarkt poster goed

Gepubliceerd op 3 december 2013 | door Redactie

0

Met de paardentram genieten van de gezellige kerstmarkt in Jirnsum

U kunt ditmaal terecht op maar liefst 5 verwarmde locaties. Toegang is gratis. Onder het genot van een warme chocolademelk, glühwein of een lekkere kom warme snert kunt u gezellig rondneuzen langs de vele kraampjes die te vinden zijn in Café De Fantast, De 2 Gemeenten en het Parochiezaaltje van de Rooms Katholieke kerk. Het Thomashuis en Atelier Oleanders openen deze dag ook hun ‘kerst’deuren.

De kerstmarkt biedt met zo’n 47 standhouders een ruim assortiment aan kerstdecoraties, kerststukjes en cadeauartikelen voor in en om huis. Ook zijn er o.a. schilderijen, tekeningen, kleding, sierraden, geurtjes, tassen, nagelartikelen, vogeltaarten, vogelhuisjes, brocante en nog véél meer! Het goede doel zal ook deze middag niet ontbreken. Zowel het Thomashuis voor Serious Request, als de Wereldwinkel en de Nierstichting staan er met een stand.

Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten te doen, zoals schminken, sjoelen, een kerstclown met ballonnen, piepschuim figuren opschilderen of je eigen kerstbal maken. Voor de volwassenen is er een Proeverij van hapjes, een high Tea en het draaiend rad, waarmee mooie prijzen zijn te winnen. Ook kunt u tinsels- en feather-extensions laten zetten. Én natuurlijk zijn er weer mooie kerstbomen te koop! Maar ook overheerlijke oliebollen!

Dit jaar is er héél speciaal vervoer tussen de verschillende locaties: een paardentram. U kunt geheel gratis een prachtig kerstritje maken door Jirnsum langs alle locaties. Er zijn 4 haltes waar u in en uit kunt stappen: voor Café De Fantast, De 2 Gemeenten, het Parochiezaaltje en op de Douwemastraat ter hoogte van de nieuwe school. Zo zult u ook bij slecht weer nog lekker droog overkomen. De paardentram zal de hele middag rijden en is mogelijk gemaakt door de Ondernemersvereniging van Jirnsum.

De kerstmarkt zal om 13:00 uur feestelijk geopend worden met een spetterend streetdance optreden voor Café De Fantast. Ook zijn er muzikale optredens van het koor ‘Eigenwize’ en de ‘Coverband’ . Zij zullen u deze middag helemaal in de kerstsfeer brengen. De Kerstman zal deze dag zeker niet ontbreken.

In het programmaboekje die u die dag ontvangt staan alle optredens en activiteiten met tijd en locatie. Zo hoeft u niks te missen!

Kortom: een kerstmarkt voor jong en oud!

Wij hopen u te zien op zondag 15 december!

De kerstmarkt organisatie: Sjoukje de Vries, Grytsje de Vries/ v/d Honig en Kim Rijpma

Kerstmarkt poster goed
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen