Festiviteiten Kommisje no image

Gepubliceerd op 24 juni 2002 | door Redactie

0

Midzomerfeest 2002

Het buurtspijkerslaan is een overgewaaide Akkrumer traditie. Omdat het spel daar ieder jaar een groot succes is met meer dan honderd deelnemers, werd het dit jaar ook in Jirnsum geintroduceerd. Oorspronkelijk stond de start van het spel om 15:30 uur gepland. Waarschijnlijk vanwege de geringe opgave alsmede het tegenvallende aantal bezoekers op dat tijdstip werd er pas rond de klok van 18 uur begonnen met de eerste poulewedstrijden. Menig deelnemer had op dat moment al een of meerdere alcoholische versnaperingen genuttigd wat het vermaak en de duur van het spel zichtbaar ten goede kwam. Ieder team bestond uit drie buurtgenoten, twee heren en één dame. Er werd met teams tegenelkaar gestreden. Na een mep werd de hamer steeds doorgegeven aan een lid van het andere team. Het team dat het eerst de spijker volledig in het hout had geslagen, was winnaar van de partij. Uiteindelijk gingen Peter Posthumus, Jeltje Spel en Remco den Dulk met de eerste prijs naar huis. Overigens was laatstgenoemde gekleed in een zeer aerodynamisch pak. Was dat het geheim van dit team?

Behalve het spijkerslaan konden de bezoekers verder meedoen aan het door het jeugdcentrum georganiseerde “zaksjouwen”. De jongere jeugd kon zich uitleven op een heuse klimwand. Verder waren er diverse mogelijkheden om de inwendige mens te verwennen. Zo had het personeel van de Promarkt een grote Barbecue aan laten rukken waar heerlijke hamburgers, saté en shoarma op werden gebakken.

Ook dit jaar stond er weer een grote verloting op het programma. De in Jirnsum welbekende Hein Schouwstra, die binnenkort weer naar de Verenigde Staten vertrekt, verzorgde de trekking. Hij zorgde ervoor dat een voormalig lotto-winkelier met de hoofdprijs ter waarde van €450 naar huis ging. Ook enkele leden van de organiserende Jirnsumer Kat gingen met een prijs aan de haal!

De middag en avond werden muzikaal omlijst door een live-band. Even was er discussie of de juiste band wel was gearriveerd. De band presenteerde zich namelijk als ‘different Age’, terwijl op de aanplakbiljetten toch duidelijk ‘Second age’ was vermeld!? De meningen over de kwaliteit van de band waren verdeeld. Enkele bezoekers gingen de Fantast binnen omdat ze dachten daar meer sfeer te kunnen maken door met de voeten piano te gaan spelen. Anderen zochten juist buiten de dansvloer op. Het bleef zeker tot tegen twaalfen behoorlijk gezellig. Al met al een zeer geslaagd midzomerfeest!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen