Nieuws ../images/nieuws/1-map2007/muorrekeatsen1.jpg

Gepubliceerd op 5 januari 2007 | door Redactie

0

Muorrekeatsen yn Jirnsum?!

De PR-machine kwam op gang met de komst van ’s werelds topper op het gebied van muurkaatsen: William Polanco, naar Franeker. Van de PC heeft hij nog nooit gehoord, zoals andersom veel Friezen nog nooit van muurkaatsen hebben gehoord.
Omrop Fryslân toonde donderdag dat veel veldkaatsers in het winterseizoen graag gebruik maken van het slaan van een balletje tegen een muur, hetgeen het voetenwerk op niveau houdt.

Muurkaatsen lijkt in eerste instantie wel op squash, maar wordt zonder racket gespeeld, en de spelregels hebben het meest van ‘ons’ kaatsen. In de Verenigde Staten wordt het veel gespeeld, maar ook in andere Europese landen als Spanje en Ierland, is deze vorm van kaatsen al langer bekend.
De KNKB ziet in deze manier van ‘winter-stop’ ook veel mogelijkheden en schat in dat er over enkele jaren ook kaatsers zijn die alleen maar willen muurkaatsen, in plaats van buiten kaatsen.

Jirnsumer Bauke Nicolai was degene die Polanco naar Friesland haalde voor een demonstratiesessie. Nicolai zelf is fervent fan en nam het initiatief om ook Jirnsum op de kaart te zetten voor ‘muorrekeatsen’.
Inmiddels kan dit: iedere vrijdagavond tussen 7-8 in de gymzaal. Op de muur is een veld met de juiste afmetingen e.d. geschilderd. Met de gemeente Boarnsterhim is overleg over het plaatsen van een ander basketbalnet, zodat een muur helemaal vrijkomt voor het muurkaatsen.
Jirnsum is hiermee een van de vier zalen in de provincie waar men al kan ‘muorrekeatsen’!

Het zou ook fijn zijn als dit muurkaatsen in de buitenlucht zou kunnen, of dit bij het sportcompleks gerealiseerd kan worden, wordt momenteel onderzocht. Dit hangt af van de financiën. Er is inmiddels al een sponsor bereid gevonden hier in te investeren.

Meer lezen? Klik op www.muurkaatsen.nl
Voor wie interesse heeft: Bauke Nicolai geeft minilessen voor geïnteresseerden in basis- en voortgezet onderwijs.

../images/nieuws/1-map2007/muorrekeatsen1.jpg

../images/nieuws/1-map2007/muorrekeatsen2.jpg
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen