Nieuws no image

Gepubliceerd op 20 april 2003 | door Redactie

0

Nieuwe locatie camping Molehiem (1)

Het is bekend dat de Jirnsumer camping “Molehiem” over zo’n 8 jaar van de huidige locatie zal verdwijnen. Deze plek krijgt een woonbestemming en is gekocht door SHP Bouwbedrijven, beter bekend als van der Sluis & de Haan. SHP Bouwbedrijven heeft destijds de vereniging Molehiem middels een brief van haar doelstellingen op de hoogte gesteld. Eén van de doelstellingen was om op een nieuwe locatie in Jirnsum een recreatiegebied mét camping te verwezenlijken. In Jirnsum is onlangs een geruchtenstroom op gang gekomen dat SHP Bouwbedrijven reeds bezig zou zijn met het maken van een plan voor een nieuwe zeer uitgebreide camping aan de oostkant van de Boarne. Op de grond van dhr. P. Hellinga om precies te zijn.

Hellinga gaf aan dat hij zo’n twee jaar geleden inderdaad door SHP Bouwbedrijven is benaderd. Hij heeft destijds hun verhaal aangehoord en in principe geen “nee” gezegd op de vraag of hij bereid is zijn grond te verkopen. Van tekeningen voor een nieuw plan heeft Hellinga, die het prima naar zijn zin heeft op de huidige stek, op dit moment nog geen notie genomen.


Terrein van Hellinga, straks recreatiegebied?

Overigens is dit niet de eerste projectontwikkelaar die bij hem aanklopt. Sinds 1984 hebben er meer dan 10 bedrijven interesse in zijn grond getoond. Ook is de gemeente gedurende die periode enkele malen op bezoek geweest. Er zijn zelfs plannen gemaakt, maar deze zijn steeds in een vroeg stadium in de prullenbak beland. Gezien de oprichting van een heuse actiegroep lijkt het erop dat het ditmaal echter serieus is.

De actiegroep is opgericht door een aantal Jirnsumers woonachtig aan de Boarne, en dat is natuurlijk niet vreemd. Als de eerder genoemde geruchten waar zijn, zullen zij immers straks aankijken tegen een camping, een haven, vakantiehuisjes of misschien wel een overdekt zwembad. Daarnaast was men ontevreden over het “trage” optreden van Plaatselijk Belang in deze kwestie. Onder de vlag van Plaatselijk Belang wordt momenteel immers gewerkt aan het opstellen van een dorpsvisie van Jirnsum voor de komende 15 jaar. In meerdere commissies van dit project wordt aandacht besteedt aan een camping in Jirnsum. En wat voor zin heeft het om hierover te discussiëren als de gemeente de plannen voor een nieuwe camping reeds op de plank heeft liggen?.

Plaatselijk Belang heeft inmiddels wel actie ondernomen. Op korte termijn heeft men gesprekken met zowel de gemeente als SHP Bouwbedrijven. Ook de actiegroep heeft inmiddels contact gezocht met de gemeente. Verder sturen zij binnenkort een brief aan het college van B en W vergezeld met handtekeningen van inwoners die hun mening delen.

We hopen u dan ook op korte termijn te kunnen berichten in hoeverre de geruchtenstroom strookt met de waarheid.
Wordt vervolgd…….

========================================
– Heeft u aanvullende gegevens over deze kwestie, mail het redactie@jirnsum.com
– Waar moet volgens u de camping komen? Vul de enquete op de homepage in!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen