VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 7 september 2006 | door Redactie

1

Nieuwe tribune geopend

Mooiste tribune van Boarnsterhim officieel geopend.

Jirnsum. Op zondagmiddag 1400 uur was het dan eindelijk zo        
: de tribune van de v.v. Irnsum werd officieel geopend. Regende het om twaalf uur nog pijpenstelen, om 1400 uur was het droog met een zonnetje!
Het was voor de Club van Honderd en de familie Noordraven een emotievol moment. Voor de Club van Honderd omdat er een na twee jaar hard werken een prachtige tribune stond. Voor de familie Noordraven omdat de tribune voor altijd de herinnering aan Theun Noordraven levendig houdt: de Theun Noordraven tribune!

Het begon twee jaar geleden met het verkrijgen van de betonnen elementen van een tribune, afkomstig van de Sc Heerenveen. En als de Club van Honderd niet zo vasthoudend geweest was, was het met deze elementen net zo vergaan als de oude houten Heerenveen-tribune, die aan Suriname was geschonken.
Voor dat met het werk werd begonnen, groeide ook in Jirnsum al het gras tussen de betonnen elementen. Maar daarna hield iedere vergelijking met bovenstaande geheel op. De bomen werden gerooid, er werd geheid, er werd een brug gemaakt over de sloot, de elementen werden op hun plaats getild, het dorp werd afgezet voor de zware kraan, die hiervoor nodig was. Kortom er gebeurde heel veel. Tot aan het spuiten en plaatsen van de stoeltjes, het verleggen van het looppad, het maken van toegangstrappen etc.
Tientallen vrijwilligers, sponsors en de Club van Honderd hebben twee jaar lang
hard gewerkt voor deze prachtige tribune op het sportcomplex van de v.v. Irnsum.
Het waren drie gevoelens, die een rol speelden, volgens de voorzitter van de v.v.Irnsum, Ed den Dulk, die namens de Club van Honderd, alle belangstellenden toesprak. In de eerste plaats: Trots, om wat er bereikt is.
In de tweede plaats: Waardering, voor al die tientallen vrijwilligers, die belangeloos hebben meegewerkt aan dit project. En voor al die tientallen wilde de voorzitter graag één naam noemen, van iemand, die eigenlijk niet genoemd wil worden en bescheiden op de achtergrond bleef: Jappie Sikkema. Het applaus was tevens voor al die tientallen vrijwilligers.
Ten slotte, in de laatste plaats: Emotie, voetbal is emotie. Maar het is erg emotievol als deze tribune de naam krijgt van één van de oprichters van de Club van Honderd. Iemand, die altijd bij het voetballen en de evenementen in Jirnsum betrokken was: Theun Noordraven. Hij was een man, die altijd klaar stond voor iedereen. Een harde werker, die pas naar huis ging als het werk van die dag af was. Het was de pakesizzer Lamenda, die met een ferme ruk aan het touw, de naam van de tribune onthulde. En even was het stil in Jirnsum……
Toen schalde er luid een heuse scheepstoeter, die in het hele dorp te horen was.
De v.v. Irnsum had zijn nieuwe tribune officieel geopend!
One Response to Nieuwe tribune geopend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen