Plaatselijk Belang no image

Gepubliceerd op 29 april 2003 | door Redactie

0

Nieuws van Plaatselijk Belang Irnsum

Jeu de Boulesbaan – Eindelijk is het zo ver. De aanleg van de Jeu de Boulesbaan zal binnenkort starten. Deze baan wordt gesitueerd tussen de sportkantine en de kleine oefenhoek. Er worden momenteel vrijwilligers gevraagd om te helpen met de aanleg. De verwachting is dat er vanaf de zomer volop gebruik kan worden gemaakt van deze baan. Informatie / coördinatie: Harm van der Meer (601178)

Ophalen contributie – Tussen half mei en begin juni wordt de contributie weer van de leden geïnd dan wel bij de leden opgehaald. Gelukkig maken de meeste leden gebruik van een automatische afschrijving, zodat deze klus in kortere tijd kan worden geklaard. Vorig jaar zijn er veel nieuwe leden geworven. We hopen dat we nieuwe inwoners van Jirnsum ook lid kunnen maken. Samen zijn we sterk(er).

Picknicktafel – Misschien heeft u er al gebruik van gemaakt: de picknicktafel bij de zendmast. Deze is verplaatst via de voormalige Jopla bij het sportcomplex naar Oude Schouw en vervolgens naar deze plaats.

WVG-aanpassingen – De gemeente vraagt regelmatig of gehandicapten nog knelpunten tegenkomen in Jirnsum. In overleg met de ANBO is afgesproken dat zij de gemeente hierover zullen informeren.

Locatie Bangma – Naar verwachting zal er na de zomer worden gestart met het bouwrijp maken van het terrein. De bouw van de huizen – dit worden er zeer waarschijnlijk 10 stuks – zal starten in 2004.
Info: SHP Bouwbedrijf Grou (0566 621632)

Dorpsconciërge – In Jirnsum hebben we een dorpsconciërge waarbij u trecht kunt met allerlei klachten en/of klachten van ‘dorpshuishoudelijke aard’. Hij bundelt deze en brengt ze naar de juiste persoon in het gemeentehuis. U kunt hierbij denken aan niet goed liggende stoeptegels, onveilige (verkeers)situaties, kapotte verlichtingen etc. Het adres van de dorpsconciërge is: Eddie Groen, Dekemastrjitte 42, tel 601623.

Vlaggenmast Wiide Steech– Een paar weken terug heeft Plaatselijk Belang het touw van de vlaggenmast op de Wiide Steech geheel vernieuwd. Maar wat schetste onze verbazing. Vorige week vrijdag is dit speciale touw door een drietal jeugdige inwoners (leeftijd ca. 12-15 jaar) met een aansteker doorgebrand. Plaatselijk Belang kan de komende tijd dus niet de vlag uithangen bij speciale gelegenheden. Wel hebben ze enige hoop dat de ‘daders’ binnenkort op de stoep staan om een bekentenis af te leggen. Ze zijn namelijk wel gezien door getuigen, maar deze konden bij de gezichten geen naam plaatsen.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen