Plaatselijk Belang no image

Gepubliceerd op 2 december 2008 | door Redactie

0

Nieuws werkgroep wonen, verkeer, groen

Op 14 oktober konden alle inwoners van Jirnsum hun ideeën en wensen naar voren brengen over de plannen die zijn voorbereid voor het opknappen van het centrum: de Wide Steech en Opslach.

Op dit moment zijn Plaatselijk Belang Irnsum (PBI) en Wwvg in gesprek met een bureau die de aangedragen ideeën uitwerkt in een tweetal plannen die tijdens de Algemene Ledenvergadering van PBI op maandag 2 maart in 2009 worden gepresenteerd. Hiervan wordt daarna één plan nader uitgewerkt en berekend, dat wordt besproken met de gemeente. Dit zijn plannen wel voor de langere termijn.

Daarnaast zult u zich ongetwijfeld afvragen: wanneer gebeurt er nu eens wat met de parkeerplekken op de Rijksweg? Regelmatig is hierover contact met de gemeente, maar o.a. door ziekte kwam er geen schot in de zaak. Wij verwachten dat op korte termijn de belijning voor de parkeervakken wordt aangebracht, de betrokkenen bericht zullen ontvangen van de gemeente over de vergunningaanvraag en de betreffende verkeersborden zullen zijn geplaatst. 
Hopelijk is dit tussen het schrijven van dit bericht en het uitkomen van de Stim inmiddels al gebeurd.
Over een jaar worden deze maatregelen geëvalueerd. Daarbij zal o.a.worden gekeken naar hoe men zich aan de afspraken heeft gehouden, hoe er is gehandhaafd en hoe het met de snelheden van het autoverkeer is gesteld.

De werkgroep:
Sake Janse, Bartele Kramer en Baukje Terwisscha van Scheltinga
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen